Právě vysíláme

Hudební a kulturní tipy Evropy 2: Kam tento týden vyrazíte vy?

31. ledna 2019 12:00
Hudební a kulturní tipy Evropy 2: Kam tento týden vyrazíte vy?

Nejkratší měsíc v roce je tu, ale to neznamená, že je nouze o hudební a kulturní akce. Co nás čeká tento týden za parádní akce? Jak se můžete stát jejich součástí? Vše vám prozradíme v naší týdenní rubrice Hudební a kulturní tipy Evropy 2!

1. Hudba k seriálu Stranger Things naživo

Sobota 2. února, Forum Karlín, Praha, od 20:00 hodin

Fanoušci seriálu Stranger Things, máme pro vás vynikající zprávu: hudebníci Kyle Dixon a Michael Stein, kteří složili hudbu k veleúspěšnému seriálu, tento týden vystoupí v pražském Foru Karlín! Slavný soundtrack v minulosti získal prestižní cenu Emmy a byl nominován i na cenu Grammy. Živé představení Kyla Dixona a Michaela Steina bude jedno z nejoriginálnějších, které letos budete mít možnost zažít. Nepromarněte tak tuto šanci a dorazte už v sobotu do pražského Fora Karlín!

2. Výstava Titanic v Brně

Do 31. března, Výstaviště Brno

Jak vypadal Titanic ve skutečnosti? Byly rozdíly mezi první a třetí třídou na ikonické parní lodi tak velké, jak se ukázalo ve filmu z roku 1997? Jaký měli pasažéři pocit, když kráčeli po nádherných schodech na večeři? Na všechny tyto otázky naleznete odpověď na skvělé výstavě Titanic, která do konce března zdobí Výstaviště Brno. Reakce na výstavu, která se po zastávce v Brně přestěhuje mimo Evropu, jsou zatím skvělé. Buďte součástí tohoto kulturního fenoménu i vy.

 

Zdroj: Shutterstock, Instagram, titanicvystava.cz, filmmusicprague.com

Články, které by tě mohly zajímat