Právě vysíláme

Jaké byly začátky NASTYHO jako stand up komika? A jaké jeho vystoupení skončilo totálním fiaskem?

13. dubna 2019 12:10
Jaké byly začátky NASTYHO jako stand up komika? A jaké jeho vystoupení skončilo totálním fiaskem?

Nasty patří mezi moderátorskou špičku a jako stand-up komik pravidelně vystupuje před vyprodanými halami po celé České republice. Odkud čerpá inspiraci na fóry? Čeho všeho chce dosáhnout? Vše se dozvíte v našim exkluzivním rozhovoru s oblíbeným moderátorem!

Jak dlouho už jsi stand up komikem?

Tak 10 let to bude. Bylo mi kolem třiadvaceti, když mi o tom řekl Daniel Čech, který je stand up komikem dodnes. Na castingu jsem řekl výstup o své vysoké škole inspirovaný výukou chovu zvířat, protože jsem studoval zemědělku. V castingu to mělo relativně „úspěch“, byla to taková ta předvýběrová kola. Týden na to jsme pak natáčeli pro HBO a skončilo to tak, že jsem z pódia doslova utekl! Člověk začne zrychlovat, repliky zkracuje a takzvaně hoří. A to se mi povedlo! Začal jsem tou nejhorší možnou variantou. Po tomhle zážitku jsem si řekl, že se k tomu buď v životě nevrátím, nebo se k tomu budu vracet tak dlouho, dokud mě to neuspokojí. Vybral jsem za B.

Kdo je pro tebe největší inspirací ve světě stand up komedie?

Vlastně všichni ze spolku Na Stojáka – ti, co tam byli od začátku. Jsou to takoví průkopníci tady v Čechách. Když se kouknu za hranice, tam je mnoho komiků a strašně kvalitních. Já je ale popravdě nesleduji skoro vůbec. Na začátku jsem se díval, ale ono platí, že čím víc někdo kouká na humor někoho jiného, tím méně se pak utváří jako originál. Nejsem typ, který si doma zapne televizi a kouká na ostatní. Spíš poslouchám věci naučného charakteru. Kdo je můj nejoblíbenější učitel, to bych věděl, ale komik? Asi každý a nikdo zároveň!

Kde sbíráš inspiraci na svoje vystoupení?

Inspirace přichází ze života. Když jsme s En.Druem (beatboxerem a komikem, Ondřejem Havlíkem) udělali scénku s lachtanem, ta zrovna ze života nebyla, byla to spíš taková sranda, která vznikla spontánně ve studiu Evropy 2. Dřívější scénky vznikaly hodně, když jsme tu s En. Druem spolu dřív vysílali. Ale jak říkám, inspirace na mě číhá všude. Zrovna včera mě zastavil člověk, že by s něčím potřeboval pomoct. Já se ho zeptal s čím a on, že potřebuje peníze. Já řekl OK a dal jsem mu 100 Kč. On pak, že děkuje, ale potřebuje ještě 200 Kč na benzín. Dal jsem mu dalších 200 Kč. On mi pak říká, díky, pošlu ti to na účet, nebo ti dám pytel brambor. Já mu řekl, že to chci na účet. A on řekl, jasně kámo a odešel, aniž by si vzal moje číslo účtu! Je to jedna z takových inspirací životem.

Kladeš si dlouhodobé cíle?

Dávat lidem takový humor, jaký ocení a jaký je dostane do pozitivního módu. Myslím, že kombinace smíchu a humoru tvoří klíč k pozitivním emocím. Přidaná hodnota humoru je, že vnese lidem do života pohodu – alespoň v ten moment, kdy se děje. Před tím a potom mají stres a samozřejmě nemůžou poslouchat fóry celý den, ale v ten daný okamžik se baví. Mým cílem je, aby mi schopnost bavit lidi vydržela co nejdéle.

Nasty moderuje pořad Brzda Evropy 2 aneb Jakoby show na Evropě 2 každou neděli od 20:00 hodin do 22:00 hodin s Arnoštem „Arnym“ Frauenbergem a Vojtou „Vojtaanem“ Záveským.

Zdroj: YouTube, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat