Právě vysíláme

Jakub Kohák: Na Jizerskou 50 nikdy netrénuji. Není to statečné

24. ledna 2023 13:33
Jakub Kohák: Na Jizerskou 50 nikdy netrénuji. Není to statečné

Populární běžecký závod Jizerská 50 láká každoročně velkou řadu celebrit a významných osobností. Mezi nimi bude možné letos na startu potkat moderátory Evropy 2 Jakuba Koháka a Petra „Nastyho“ Cerhu.

Na Jizerské 50 není bavič a moderátor Jakub Kohák žádným nováčkem, letos pojede již po šesté. „Hlavním cílem je nezemřít a doběhnout před časovým limitem,“ říká se smíchem. Ačkoliv je duší sportovcem a ve volném čase hraje například fotbal, tak vysloveně přípravě na tento závod se nevěnuje. Zdůrazňuje: „Na Jizerskou 50 vůbec netrénuji. Není to statečné. Trénovat a pak to dělat, umí každý debil. Frajeřina je netrénovat!“

Jakub Kohák sledoval Jizerskou 50 už jako malý kluk v TV. V dospělosti ho pak napadlo, že by si závod mohl vyzkoušet na vlastní kůži. Poprvé se přihlásil u příležitosti jubilejního 50. ročníku Jizerské 50. I tenkrát vyjel na trať úplně bez tréninku, toto pravidlo ctí evidentně dodnes.

Letos se Jakub Kohák účastní populárního závodu v barvách Evropy 2. Posluchače hudebního rádia baví každé ráno svými vtipnými komentáři. S nadhledem a vtipem jemu vlastním popisuje, jak on vidí jednotlivé události. Svět podle Koháka je součástí Ranní show Evropy 2 s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým (každý všední den od 6:00 do 9:00 hodin).

Články, které by tě mohly zajímat