Právě vysíláme

Nasty pojede Jizerskou 50. Běžky má rád a baví ho koukat lidem na záda

10. ledna 2023 16:25
Nasty pojede Jizerskou 50. Běžky má rád a baví ho koukat lidem na záda

Moderátor Evropy 2 Petr „Nasty“ Cerha se letos podruhé postaví mezi startující Jizerské 50. V závodě ho nejvíce motivuje zajet lepší čas. Loni chtěl porazit svého kolegu z rádia Jakuba Koháka, který se letos chystá rovněž startovat.

Do legendárního závodu Jizerská 50 zbývá už jenom měsíc. Počasí a sněhové podmínky bohužel zatím běžkařům moc nepřejí. Podle předpovědí počasí zůstanou vysoké teploty nad nulou i v následujících dnech. Velký sportovec a moderátor Evropy 2 Petr „Nasty“ Cerha proto sází v rámci přípravy na závod na procházky se psem. „Chtěl bych jít na běžky, ale nemám na ně kolečka. Teď v lednu, když je léto, je to výzva,“ říká se smíchem. Na svůj druhý závod se moc těší, protože obecně má pohyb rád a konkrétně k běžkám má velmi pozitivní vztah. Navíc ho baví koukat lidem na záda.

Loňskou premiéru na legendárním závodě si Nasty podle svých slov náramně užil. Vliv na to jistě mělo slunečné počasí, skvělé sněhové podmínky i úžasné prostředí Jizerských hor. „Motivuje mě mít lepší čas. Minule jsem se snažil dostihnout Kubu, nepovedlo se… Až v cíli mi řekli, že nejel,“ pokračuje. V minulém roce musel jeho kolega z rádia Jakub Kohák na poslední chvíli odstoupit kvůli zranění. Tak se třeba Nastymu poštěstí letos a svého kolegu z rádia porazí!

V rámci tréninku je pro moderátora Evropy 2 velmi důležitý i správný výběr hudby, která ho dostane do tempa. „Vždy si vyberu jeden dva songy od nás z playlistu a ty jedu pořad dokola, totálně je tzv. ušoupu,“ uzavírá vyprávění Nasty.

Nastyho posluchači velmi dobře znají z rádiové verze stand-up comedy Brzda Evropy 2 aneb Jakoby show, kterou dělá spolu s kolegy Vojtou „Vojtaanem“ Záveským a Arnoštem „Arnym“ Frauenbergem. Tato známá trojka perfomerů baví éter svými vtípky každé úterý a neděli večer od 20:00 do 22:00 hodin.

Články, které by tě mohly zajímat