Právě vysíláme

Novinka Evropa 2 Music Chart: BENEE – Beach Boy

3. března 2022 18:45
Novinka Evropa 2 Music Chart: BENEE – Beach Boy

Představujeme novinku č. 3 v hitparádě!

Zasněný hlas nespokojené generace Z, to je novozélandská hvězda Benee. 21letá hudebnice se proslavila minulý rok během pandemie, když se její alt-popový hit Supalonely s hudebníkem Gusem Dappertonem stal hudebním symbolem první karantény. Skladba se stala jednou z nejúspěšnějších virálních písní roku a jenom na Spotify má přes půl miliardy přehrání. Vlastním jménem Stella Bennett ve své tvorbě mixuje srdceryvné zážitky ze života na předměstí Aucklandu s chytlavými melodiemi, technicolorovou produkcí a texty plných zombie a šneků.

Její loňské velmi osobní debutové album Hey U X obsahovalo společné skladby s Grimes i Lily Allen. Magazín Billboard ji zařadil mezi 25 nejlepších popových alb roku: „Promyšlené popové melodie rozebírající problémy generace Z v doprovodu aranžmá na pomezí indie-rocku a hyper-popu,“ napsal americký magazín. „Svérázná a podmanivá popová hudba,“ přidal se ve chvále magazín Stereogum. Vogue zase hudebnici zařadil mezi 13 nových umělců ovlivňující nezávislý pop. Přesto, že Benee prorazila díky hitu odrážející pocit osamělosti v karanténě, skladbu Supalonely představila snad ve všech zásadních amerických televizních shows.

Nyní se Benee vrací s novou tvorbou. Skladba Beach Boy je podle ní „čirou fantazií zasazenou do Los Angeles. Je o tom, jak být šťastný, i když je člověk sám, ale přitom stále chce někoho milovat; chce zažít to vzrušení, ale bez bolesti,“ svěřila se zpěvačka. „Bylo to poprvé, kdy jsem spolupracovala s Gregem Kurstinem a bylo to senzační… Skvěle jsme si rozuměli a já tenhle song prostě miluju… Myslím, že je to ideální skladba k tomu, když člověk se srolovanou střechou jede po dálnici.“

Track vychází na albu Lychee, které zpěvačka v neděli 22. května 2022 představí i v Praze v klubu Roxy.

Hlasuj pro Benee v Evropa 2 Music Chart počínaje dnešní 20:00 hodinou!

 

Zdroj: Universal Music, Wikipedia, YouTube, Facebook

Podpořit můžeš i ostatní z aktuální Top 20 nebo kteroukoliv z dalších 3 novinek:

Články, které by tě mohly zajímat