Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: PNAU feat. TROYE SIVAN – You Know What I Need

21. ledna 2023 9:45
Novinka Evropy 2: PNAU feat. TROYE SIVAN – You Know What I Need

Song jsme ve čtvrtek 5. ledna 2023 nasadili jako novinku do naší hitparády Evropa 2 Music Chart, hned další týden však vypadla. Dostává šanci v našem playlistu, kam ho zařazujme od soboty 21. ledna 2023 jako novinku.

Je čas na první novou skladbu skupiny Pnau od doby, kdy Cold Heart dobylo hitparády! You Know What I Need vznikla ve spolupráci s Troye Sivanem, autorem hitů jako I’m So Tired… s Lauvem, Youth a My My My! Ambiciózní duet je doplněn o průkopnickou animaci vytvořenou pomocí umělé inteligence.

Australští králové streamování ovládli svět. Jejich spolupráce Cold Heart s Eltonem Johnem a Dua Lipou, se stala jedním z největších hitů roku 2021 a dosáhla 1,5 miliardy streamů. Letos tato píseň získala ocenění Top Dance/Electronic Song na Billboard Music Awards a Best Collaboration na American Music Awards. Získala také nominace na ceny Brit Awards za píseň roku a Ivor Novellos. V nedávné době se Pnau podíleli na soundtracku k filmu Elvis, vytvořili remix písně Turn Up The Sunshine od Diany Ross a Tame Impala pro film Minions a remixovali píseň 2 Be Loved od Lizzo.

You Know What I Need je pro oba umělce, kteří se mohou pochlubit celkovým počtem více než 36 milionů posluchačů měsíčně, velkým úspěchem. Troyeho povznášející vokály dokonale doplňují návykovou produkci Pnau. Moderní disco rytmy a elegantní synth-pop si bezpochyby podmaní rádiové vlny po celém světě. Nick Littlemore z Pnau komentuje spolupráci: „Spolupráce s Troyem byla opět úžasná! Při psaní této písně jsme netušili, že budeme mít takové štěstí a Troye Sivan přinese do světa Pnau svou nespoutanou kreativitu.“ Troye dodává: „Jsem moc rád, že tahle písnička vychází právě v době australského léta – zní mi jako plážový festival a nemůžu se dočkat, až ji uslyšíte.“

Video k písni You Know What I Need je ukázkou obdivuhodných schopností umělé inteligence. Okamžitě rozpoznatelný Troye se nám zjevuje v nadpozemské, post-lidské podobě. Navzdory futuristickému nádechu videa začal tvůrčí proces zcela jednoduše – Troye své vystoupení jednoduše nahrál na telefon. Poté byl vystřižen z pozadí a vylepšení umělé inteligence a generované video se spojily s lidskou kreativitou, aby bylo dosaženo jediného záměru Pnau: obrazu co nejpsychedeličtější cesty. Producent videoklipu Kuba Matyka vysvětluje: „Záměr byl od začátku šílený – aby to vypadalo jako DMT trip inspirovaný sekvencí Hvězdné brány z filmu 2001: Vesmírná odysea. Byl to nejlepší brief, jaký jsme kdy měli. Nedávno jsme použili rozhraní mozek – počítač k vývoji vizuálů pro Netflix a pianistku Haniu Rani, takže jsme zvyklí na podivné a bláznivé experimenty.“

Zdroj: Sony Music, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat