Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: ANDY CERMAK – Dark Blue Sky

16. října 2021 9:45
Novinka Evropy 2: ANDY CERMAK – Dark Blue Sky

Hrajeme od soboty 16. října 2021.

Třetí singl z připravované první sólové desky Andyho Cermaka Secret December nese název Dark Blue Sky. Jedná se o velmi odlišnou skladbu oproti prvním dvěma vydaným písním Inside Outside a Summer Lonely Night, které se nesou ve stylu alternativního klavírního popu s velkou dávkou melancholie. V tomto duchu ostatně bude chystané celé debutové album.

Skladba Dark Blue Sky je ale určitým vybočením, neboť se jedná o moderní taneční píseň, postavenou na syntezátorech a elektronických beatech.

V textu se zpívá o zkoumání tmavě modré oblohy, tedy myšleno celého velkého vesmíru. V přeneseném slova smyslu se pak jedná o zkoumání všeho neznámého a v refrénech se pak k objevování vybízí v silném zapamatovatelném popěvku.

Chtěl jsem na své první sólové desce i jednu taneční píseň s vtipem a nadhledem, aby trochu přetrhla tok popových klavírních balad,“ vysvětluje Andy a dodává: „Zároveň je to typ songu, který jsem ještě nikdy předtím pro nikoho nenapsal a ani se svou kapelou Sunflower Caravan nevydal, proto mi přišlo jako dobrý nápad, zasadit jí do mé sólové desky a trochu šokovat i sám sebe.“ Píseň je doplněna klipem, který je vytvořený z videí od společnosti NASA, filmovým trikem navíc dostává Andyho Cermaka do vesmírných stanic a do samotné neprozkoumané tmavě modré oblohy.

Zdroj: Supraphon, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat