Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: RODAN – Introvert Party Club

29. ledna 2023 15:45
Novinka Evropy 2: RODAN – Introvert Party Club

Hrajeme od soboty 28. ledna 2023.

Nový singl 20letého talentovaného zpěváka a kytaristy Rodana Introvert Party Club vznikl jako mezinárodní dílo česko-dánsko-britských producentů a autorů. Písnička se zrodila na posledním Songwriting Campu CZ na Lipně vloni na podzim, kdy čtveřice Rodan, Jan Vávra, Joe Dolman z Anglie a Jeppe Engelbrecht Appel z Dánska přišli s nápadem napsat tanečně znějící písničku o neveselých pocitech, které zažívá introvert na party. Skladbu s mimořádně hitovými ambicemi podtrhuje Rodanův originální autentický pěvecký projev.

Se svým vůbec prvním singlem Gone se na přelomu roku 2020 a 2021 vyšvihl do hitparády Evropy 2, kde následně získal nominaci na Objev roku 2021 a byl zařazen mezi 50 nadějí české hudby dle vlivného hudebního magazínu Headliner. Už tehdy bylo nadmíru jasné, že jméno Rodan je dobré si zapamatovat. Tento mladý muž s tváří kluka a vášní pro fotbal to potvrdil vydáním deskového debutu Glasses Off v polovině roku 2022, na němž ve skvělé produkci Jana Čechtického (Ohm Square) se sympatickou lehkostí a podmanivou intimitou i jemnocitem balancuje mezi současným popem a indie folkem. Jako singl a video uvedl album duet s Isabellou Noel I Just Lost A Friend.

Snažím se o co největší různorodost, protože to je podle mě to, co dělá hudbu krásnou – variace, způsoby a fantazie,“ přibližuje Rodan svůj napříč žánry rozkročený hudební styl. Ač se jeho debut vymyká obvyklým hudebním škatulkám, jeden jednotící prvek přeci jen má. Najdeme ho v samotném názvu Glasses Off, který ve volném překladu znamená „sundat/sundej brýle“. A právě to je dle talentovaného mladíka, který jako řada dalších začínajících hudebníků získával první ostruhy prostřednictvím pouličního hraní, pomyslná zastřešující myšlenka celého alba.

Já sám brýle nosím skoro pořád a musím říct, že bych se bez nich neobešel. I přes to jsou ale momenty, kdy je sundávám. Hlavně při psaní písniček. Dělám to z toho důvodu, že drtivou většinu jich píšu o věcech, situacích či lidech, kteří ale doopravdy neexistují. K tomu, abych napsal písničku o něčem, co není, tak potřebuju naplno využít svoji fantazii. Brýle fungují jako moje spojení s reálným světem, od kterého se ale potřebuju odpoutat, abych se mohl přenést do světa vlastního, kde pak můžu tvořit. No a právě Glasses Off je můj vzkaz pro posluchače – pokud si chtějí moje písničky poslechnout a hlavně pochopit, o čem jsou, tak se musí také odpoutat od reálného světa a nechat svoji fantazii pracovat naplno…,“ vysvětluje Rodan, který je téměř výhradním autorem všech anglických textů, stejně jako hlavní skladatelem svého repertoáru.

Singl vyjde na EP s názvem The End Of Me.

Zdroj: Supraphon, YouTube, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat