Právě vysíláme

O CHRISI CORNELLOVI vznikne nový dokument, podílet se na něm bude i BRAD PITT

24. února 2019 14:00
O CHRISI CORNELLOVI vznikne nový dokument, podílet se na něm bude i BRAD PITT

O slavných lidech už vzniklo dokumentů mnoho, ale tento bude opravdu jedinečný. Jedná se totiž o opravdu jedinečného hudebníka.

Dokument o zesnulé legendě, zpěvákovi a kytaristovi ze světoznámých kapel jako jsou Soundgarden a AudioslaveChrisu Cornellovi, který bude režírovat Peter Berg, by měl brzy spatřit světlo světa. Známý režisér se snaží do svého díla zapojit co nejvíce osobností ze zpěvákova života. Na dokumentu se bude podílet i vdova po Chrisovi, Vicki Cornell. Jako další jméno, které bude v dílu figurovat je herec Brad Pitt, který byl přes deset let Cornellovým výborným přítelem.

Věděli jste, že Chris Cornell nazpíval úvodní písničku k filmu Casino Royale?

Cornell pocházel ze Seattlu, kde se na přelomu 80. a 90. let zformovala řada kapel vyznávajících charakteristický drsný kytarový zvuk známý jako grunge. Vedle skupin Nirvana a Pearl Jam byli jeho nejznámějšími představiteli právě Soundgarden, které založil v roce 1984 a s nimiž vydal celkem šest alb. Kapela, která koncertovala i v Česku, se rozpadla v roce 1997, ale opět se dala dohromady. Za skladby Spoonman a Black Hole Sun získala dvě ceny Grammy. Jako zpěvák se pyšnil hlasovým rozsahem čítajícím čtyři oktávy. Připravovaný dokument je zatím bez jména a měla by se na něm podílet celá řada slavných osobností.

Zdroj: consequenceofsound.net, YouTube

Kdo si získal ceny za nejhorší filmové počiny?

Články, které by tě mohly zajímat