Právě vysíláme

Soutěž Dávej bacha! má své vítěze. Kdo se podívá na Comic-Con Junior a kdo do rádia?

13. října 2023 20:00
Soutěž Dávej bacha! má své vítěze. Kdo se podívá na Comic-Con Junior a kdo do rádia?

V září jsme vám představili edukativní soutěž zaměřenou na bezpečí dětí při cestě do školy. Samy děti měly upozornit na nebezpečná místa a situace v okolí školy, a navrhnout, jak je zlepšit. Soutěže se zúčastnilo celkem 52 tříd a my vám nyní představujeme absolutní vítěze!

Kreativní soutěžní projekt Evropy 2 měl za cíl hravou formou připomenout dětem, jejich rodičům i řidičům, že na cestě nejsou sami, a eliminovat riziková místa v blízkosti škol. Zaměřila se na školáky z prvního i druhého stupně. Projekt podpořila i Policie ČR a Platforma VIZE 0. 

V průběhu druhé poloviny září mohly třídy společně nominovat své nápady na webu rádia Evropa 2. K vyhlášení vítězů došlo 13. října v éteru v hlavním vysílacím čase v rámci programu Večer na maXXimum s Ondrou Urbanem a Petrem Říbalem. Vítěze vybrala odborná porota Bezpečně na cestě, společně s Policií ČR a Platformou VIZE 0. 

Vítěznou třídou za 1. stupeň se stala 4.B ZŠ Březnice. Žáci a jejich třídní učitel vyhrávají exkurzi do rádia Evropa 2.

Vítěznou třídou za 2. stupeň se stala 7.a 9. třída ZŠ Zaječí. Žáci a jejich třídní učitelé získávají vstupenky na vyhledávaný festival pro mladé Comic-Con Junior v Brně.

Porota se rozhodla udělit i speciální ocenění a to ZŠ a MŠ Dolní Žandov, ze které přišly zajímavé podněty od každé třídy.

Všem výhercům moc gratulujeme!

DÁVEJ BACHA není první a jedinou osvětovou kampaní, kterou v oblasti dopravní bezpečnosti mediální dům Active Radio připravil. Pod hlavičkou velkého a dlouhodobého projektu Bezpečně na cestě se pravidelně stará o vzdělávání rodin či dětí, a to prostřednictvím různých akcí, komunikačních aktivit nebo třeba podcastů. Pravidelně zapojuje i další značky a s nimi spojené známé osobnosti.

Články, které by tě mohly zajímat