Právě vysíláme

Vítězové soutěže Dávej bacha navštívili vysílání Evropy 2

13. listopadu 2023 11:10
Vítězové soutěže Dávej bacha navštívili vysílání Evropy 2

V září jsme vám představili edukativní soutěž Dávej bacha zaměřenou na bezpečí dětí při cestě do školy. Samy děti měly upozornit na nebezpečná místa a situace v okolí školy, a navrhnout, jak je zlepšit. Soutěže, kterou jsme zrealizovali díky projektu Bezpečně na cestě, se zúčastnilo celkem 52 tříd.

V pondělí jsme proto ve studiu přivítali žáky 4.B ze základní školy Březnice, kteří vyhráli exkurzi do rádia.

Děti z vítězné třídy ani netušily, že paní učitelka projekt do soutěže poslala. K posteru, který vyrobily, připsala paní učitelka následující řádky:

Krásný dobrý den milá Evropo 2, posíláme naši koncepci přecházení přes komunikaci. Text s opatřeními máme uveden rovnou na vytvořeném posteru. Naše dopravní situace v okolí školy je opravdu složitá. Každý den se řeší bezpečí dětí! V rámci projektu jsme se naučili více dívat kolem sebe, číst v mapách, poznávat značky, kreslit komiks, uvažovat nad věcmi v širších souvislostech a vymýšlet závěry. V případě nehody nám neunikla ani čísla záchranného systému. Jsme jenom čtvrťáčci, ale opravdu jsme se snažili. Děkujeme za projekt a možnost se na něm podílet. Třída 4. B

P. S. Děti netuší, že projekt odesílám, tak třeba jim nakonec Vaše zpětná vazba udělá velkou radost. ❤️ 

Články, které by tě mohly zajímat