Právě vysíláme

Summer Camp Evropy 2: koncerty, táboráky, olympiáda, živé vysílání, workshopy aneb 6 intenzivních dní

2. září 2022 11:04
Summer Camp Evropy 2: koncerty, táboráky, olympiáda, živé vysílání, workshopy aneb 6 intenzivních dní

V srpnu Evropa 2 pro své mladé posluchače zorganizovala již čtvrtý ročník letního rádiového tábora. Šedesát výherců soutěže Ukaž, jaký jsi táborník se sešlo v krásném prostředí Prachovských skal.

Účastníci se setkali s oblíbenými moderátory Evropy 2 (Leošem Marešem, Zorkou Hejdovou, Pavlem Cejnarem, Ondrou Urbanem, Petrem Říbalem, Luckou Bechynkovou nebo Ondrou Vodným), vyzkoušeli si živé vysílání, zahráli si spoustu her a užili si vystoupení Bena Cristovao, Tomáše Kluse a Mirai. Role hlavního vedoucího se opět ujal moderátor a zkušený táborník Tomáš Zástěra.

„Čtvrtý ročník Summer Campu Evropy 2 byl z mého pohledu opět vydařený. Poprvé jsme měli tři hudební vystoupení, poprvé jsme zamířili i na koupaliště. Zažili celou řadu workshopů a také běžný táborový program. Těch šest dní uběhlo pro všechny tak rychle a zběsile, že až teď přichází vstřebání všech zážitků. A nejdůležitější je, že všechny děti odjížděly s úsměvem na tváři, slzami štěstí v očích a věřím, že i s pocitem, že na takový tábor nikdy nezapomenou. To mě naplňuje optimismem do dalšího, jubilejního, pátého ročníku v roce 2023,“ zhodnotil letošní ročník Tomáš Zástěra.

Co vše děti zažily?

Z hudebních hostů jako první dorazil za dětmi k táboráku zazpívat a zahrát na kytaru Tomáš Klus, kterého děti vůbec nechtěly pustit, takže musel hned několikrát přidávat. O další nádherný večer se pak postaral Mirai Navrátil, podle slov účastníků během koncertu panovala báječná atmosféra jak v O2 areně. Nejvíce si děti užily Bena Cristovao, ten přijel ve velkém stylu a téměř všech šedesát dětí svezl po areálu na Onewheelu. Během přednášky o zdravém životním stylu se děti dočkaly ještě dalšího velkého překvapení, na tábor dorazil velmi očekávaný Leoš Mareš. Společně si pak všichni užili koncert Bena Cristovao u táborového ohně.

DJský workshop vedl DJ Ondray neboli Ondra Vodný. Na workshopu Lucky Bechynkové si děti mohly vytvořit vlastní náramek. Duo Petr Říbal a Ondra Urban se dětem postaralo o večerní zábavu s diskotékou. Olympiáda se tentokrát nesla ve stylu Survivor, o slavnostní zahájení a vzrůšo během něho se postaral Tomáš Zástěra. Pochodeň se mu v ruce rozhořela více, než plánoval.

Poslední odpoledne bylo již tradičně ve znamení živého vysílání s Pavlem Cejnarem, Luckou Bechynkovou, Zorkou Hejdovou a Tomášem Zástěrou. Postupně jednotlivé oddíly popisovaly posluchačům Evropy 2 dění z tábora. Hlavní vedoucí Tomáš Zástěra absolvoval povinný telefonát mámě, ta mu to do vysílání pěkně osolila a rovnou mu vystavila zákaz na příští rok. Všichni doufají, že si to Jana Zástěrová rozmyslí a svého syna přeci jenom pustí.

Po dobu konání fanoušci Evropy 2 mohli dění přímo z tábora sledovat na sociálních sítích a na webu.

Články, které by tě mohly zajímat