Právě vysíláme

Tento muž prodal všechen svůj majetek a odstěhoval se do Jižní Afriky zachraňovat zvířata. Jeho příběh si vás získá!

10. března 2019 14:10
Tento muž prodal všechen svůj majetek a odstěhoval se do Jižní Afriky zachraňovat zvířata. Jeho příběh si vás získá!

Zbavit se všeho a vydat se na životní cestu. Zachraňovat životy a dělat osvětu. Příběh tohoto osmadvacetiletého muže ze Švýcarska vás dostane, to vám mohu garantovat.

Také by vás zajímalo, jaký to je pocit, hodit svůj stereotypní život za hlavu. Dát výpověď v práci, prodat auto a skoro všechno co vlastníte a máte. Odletět pryč, do jiné země, kde je úplně jiná kultura a vy tak naprosto vystoupíte ze své komfortní zóny a budete konečně žít svůj sen?

Pojďme si přiznat, že to chce opravdu velký kus kuráže a odvahy něco takového udělat. Každý koho to někdy napadlo si prošel tím klasickým promlouváním do duše sobě samému a argumentoval si větami typu, že na to nemá dostatek peněz, má strach z neznámého, nechce opustit rodinu a přátelé a tak dále.

Tohle ale není článek o těch, co tu kuráž v sobě nenašli.

Tohle je o muži, který se jmenuje Dean Schneider, pochází ze Švýcarska a lásku ke zvířatům v sobě našel už jako malé dítě. Podle jeho vlastních slov se stala zvířecí encyklopedie a dokumenty o zvířatech součástí každodenního života. Před více než rokem se rozhodl, že opustí svou lukrativní práci a změní od základů svůj dosavadní život. Přestěhoval se do Jižní Afriky a založil záchranou stanici s názvem Hakuna Mipaka, která se specializuje hlavně na lvi v zajetí. Vytvořil i separovaný areál, kde jsou i jiná divoká zvířata jako např. zebry, hyeny, antilopy, opice a další. Dean Schneider říká, že chránit zvířata by mělo být úplně přirozené. Měli by jsme zvířata a přírodu jako takovou respektovat a víc si jí vážit. Založil si instagramový profil, na kterém se snaží přiblížit zvířecí krásu a divokost veřejnosti. A poměrně dobře se mu to daří, má něco přes 581 tisíc sledujících a mnozí z nich se jeho poslání rozhodlo podporovat.

Rozhodl se, že všechno opustí, ale získal mnohem víc, než si kdy mohl představit. Takhle nějak to vypadá když si člověk plní sny.

Význam slovního spojení „Hakuna Mipaka“ znamená „bez limitů“.

Zdroj: www.instagram.com/dean.schneider, www.boredpanda.com

Hankovy štěky: Jak zvládají psi lidský smutek?

Články, které by tě mohly zajímat