Právě vysíláme

Zemřel STAN LEE. Komiksová legenda skonala ve věku 95 let

12. listopadu 2018 21:11
Zemřel STAN LEE. Komiksová legenda skonala ve věku 95 let

Stan Lee, vlastním jménem Stanley Martin Lieber, legendární tvůrce komiksových příběhů ze stáje Marvel a duchovní otec mnoha slavných hrdinů jako Spider-Man, Iron Man, Thor či Fantastické čtyřky zemřel v pondělí v Los Angeles ve věku 95 let

Podle místních zdrojů byl Stan Lee nejprve převezen do nemocnice Cedars-Sinai Medical Center, kde později zemřel. Příčina smrti zatím nebyla oficiálně potvrzena.

Timely Comics

Mladý Lee začal pro Marvel Comics pracovat již ve svých 18 let. To se psal rok 1939 a společnost Marvel Comics byla známá pod jménem Timely Comics. K přejmenování došlo v roce 1961 poté, co Lee a umělec Jack Kirby stvořili Fantastickou čtyřku a z titulu se stal okamžitý hit.

Zrození Hulka a těch dalších

V průběhu šedesátých let pak dvojice Lee / Kirby slavila další úspěchy. Světlo světa spatřil Hulk, Thor, Iron Man a X-men. Stan Lee se spolupodílel na vzniku komiksu Daredevil a spolu se Stevenem Ditko vytvořil postavu Doktora Strange a Spiden-Mana.

Marvel Entertaintment

Všichni výše zmínění hrdinové nezůstali jen na stránkách komiksových příběhů, ale nevyhnutelně prorazili i do světa filmu, video her, televizních show a dalších a dalších sfér. Stali se základem rozvětvené společnosti Marvel Entertaintment, ve které je původní Marvel Comics jen jedna z mnoha linií podnikání.

Zdroj: www.ign.com

Videorozhovor: Kde se kapele Mydy Rabycad nejlépe koncertovalo a mají někdy ponorku?

Články, které by tě mohly zajímat