Právě vysíláme

Alec Baldwin čelí žalobě za zastřelení kameramanky, podal ji člen štábu

11. listopadu 2021 13:10
Alec Baldwin čelí žalobě za zastřelení kameramanky, podal ji člen štábu

Před dvěma týdny došlo na natáčení filmu Rust k vážné nehodě, na jejíž následky zemřela kameramanka Halyna Hutchins. Tu nechtěně zastřelil herec Alec Baldwin, na kterého jeden z členů štábu podal ve středu žalobu. Podle něj se on a další filmaři dopustili zabití z nedbalosti.

K nehodě na setu Rust došlo 21. října 2021. Baldwin ze zbraně vystřelil v domnění, že jsou v ní slepé náboje a není proto nebezpečná. Obsahovala však jeden ostrý náboj, který zabil dvaačtyřicetiletou kameramanku Hutchins a zranil osmačtyřicetiletého režiséra Joela Souzu.

Kvůli zabití z nedbalosti se nyní Baldwina a další členy štábu rozhodl žalovat Serge Svetnoy. Podle něj nebyly na natáčení dodržovány bezpečnostní standardy.

„Zjednodušeně řečeno, nebyl žádný důvod, aby se v tom revolveru Colt ráže 45 nacházela ostrá kulka, respektive aby se nacházela kdekoliv v místě natáčení filmu Rust. Přítomnost kulky v revolveru představovala smrtelnou hrozbu pro všechny v jeho blízkosti,“ stojí v žalobě.

Svetnoy byl jedním z mála lidí ze štábu, kteří byli přímo u toho, když se smrtelná nehoda odehrála. „Pracoval jsem s ní skoro na všech jejích filmech. Někdy jsme se dělili o jídlo a vodu. Pařili jsme se spolu na slunci, mrzli spolu ve sněhu. Starali jsme se o sebe,“ popsal svůj vztah s kameramankou. „Stáli jsme vedle sebe, když k tomu došlo. Držel jsem ji, když umírala. Měl jsem její krev na svých rukou,“ uvedl krátce po nehodě na svých sociálních sítích. Podle jeho slov ho bude tato vzpomínka vždy pronásledovat, a proto také požaduje odškodné.

Žaloba míří mimo jiné na zbrojířku Hannah Gutierrez, která měla na starosti zbraně, a asistenta režiséra Davea Hallse, který vyšetřovatelům řekl, že to byl on, kdo Baldwinovi zbraň během nácviku předal.

Zdroj: ČTK, Evropa 2

Články, které by tě mohly zajímat