Právě vysíláme

Krátce před střelbou. Tvůrci Rust zveřejnili poslední fotografii zesnulé Halyny Hatchins

27. října 2021 13:10
Krátce před střelbou. Tvůrci Rust zveřejnili poslední fotografii zesnulé Halyny Hatchins

Minulý týden došlo na natáčení filmu Rust k tragédii, při které zemřela teprve dvaačtyřicetiletá kameramanka Halyna Hutchins. Náboj, jenž byl krátce před tragickou událostí označen za slepý, proletěl jejím hrudníkem a zasáhl také režiséra Joela Sueze. Lidé pracující na filmu nyní zveřejnili poslední fotografii, na které je žena zachycená.

Fotografii, která zachycuje Aleca Baldwina a další členy štábu včetně zesnulé Halyny Hutchins, sdílel na svých sociálních sítích Serge Svetnoy. Snímek vznikl na setu uvnitř malého kostela na ranči v Novém Mexiku. Kameramanka na ní stojí otočená zády k fotografovi se sluchátky na hlavě.

Jak Svetnoy už dříve zveřejnil, při osudném okamžiku stál přímo vedle Hutchins. „Pracoval jsem s ní skoro na všech jejích filmech. Někdy jsme se dělili o jídlo a vodu. Pařili jsme se spolu na slunci, mrzli spolu ve sněhu. Starali jsme se o sebe,“ popsal svůj vztah s kameramankou. „Stáli jsme vedle sebe, když k tomu došlo. Držel jsem ji, když umírala. Měl jsem její krev na svých rukou,“ uvedl.

Hutchins byla krátce po střelbě při vědomí. Podle dalších lidí ze štábu se po výstřelu držela na hrudník a couvala dozadu. Poté, co ji položili na zem, si stěžovala, že necítí nohy. V nemocnici svůj boj o život prohrála.

Incident, při kterém byl zraněný také režisér Joel Souza, se aktuálně vyšetřuje. Dojít k němu mělo při kamerových zkouškách, není proto nikde zachycen. Podle výpovědí svědků bylo Baldwinovi před střelbou řečeno, že je zbraň „studená“, což ve filmovém slangu znamená, že je nabitá slepými náboji. Policie se tedy snaží zjistit, jak se do ní mohl dostat jeden ostrý.

Články, které by tě mohly zajímat