Právě vysíláme

Amber Heard požaduje zrušení verdiktu soudu s Johnnym Deppem. Opírá se o kuriózní tvrzení

4. července 2022 13:39
Amber Heard požaduje zrušení verdiktu soudu s Johnnym Deppem. Opírá se o kuriózní tvrzení

Je to tady. Amber Heard se odvolala, požaduje zrušení soudního verdiktu a obnovení procesu.

Amber Heard oficiálně požádala soud, aby zrušil soudní verdikt v jejím soudním sporu proti exmanželovi Johnnymu Deppovi. Právní tým herečky podal k soudu čtyřiceti tří stránkové memorandum, v němž tvrdí, že konečné rozhodnutí v případu bylo „nekonzistentní a nesmiřitelné“, přičemž požaduje, aby byl případ znovu projednán.

Podle právního týmu herečky rozsudek vynesený porotci, který ji uznali vinnou, by měl být odložen na základě toho, že nebyl podložen důkazy. Heard, která má Deppovi vyplatit 10,35 milionu dolarů odškodné, tvrdí, že cena, kterou jí porotci udělili, byla nepřiměřená, zvláště když dospěli k závěru, že se ona i Depp navzájem pomlouvali.

„Pan Depp nepředložil žádný důkaz, aby paní Heard nevěřili, že byla zneužita. Pan Depp proto nesplnil zákonné požadavky na skutečnou zlomyslnost a verdikt by měl být zrušen,“ napsali právníci v dlouhém memorandu.

Co je však pozoruhodnější, Ambeřini právníci tvrdí, že porota neměla dostatečné důkazy k závěru, že Depp ztratil role a další herecké příležitosti kvůli článku, jenž Amber napsala a publikovala v The Washington Post v roce 2018, a za který byla odsouzena pro pomluvu.

Během soudního procesu herec tvrdil, že ztratil svou ikonickou roli v Pirátech z Karibiku kvůli výrokům Amber. Hereččin právní tým tvrdí, že Deppova kariéra už byla na úpadku, a to i v rámci franšízy Pirátů z Karibiku.

Falešný porotce

Právní tým Heard přišel s kuriózním tvrzením, podle nich byl jeden porotce falešný.  V odvolání uvedli, že porotce, který sloužil během sedmitýdenního procesu, nebyl řádně prověřen soudními úředníky, přičemž jeho rok narození byl uveden 1945, ale osoba vypadala mladší.

„Tato nesrovnalost vyvolává otázku, zda porotce 15 skutečně obdržel předvolání do funkce poroty a byl řádně prověřen soudem, aby mohl sloužit v porotě,“ napsali právníci. Právní tým naznačuje, že osoba, která se účastnila soudního procesu a podílela se na verdiktu, mohla být ve skutečnosti falešným porotcem.

Články, které by tě mohly zajímat