Právě vysíláme

Billie Eilish „ukradla“ práci Edu Sheeranovi. Měl nahrát song k nové Bondovce

27. října 2022 12:10
Billie Eilish „ukradla“ práci Edu Sheeranovi. Měl nahrát song k nové Bondovce

Billie Eilish patří mezi nejtalentovanější zpěvačky současnosti. Nebylo tedy divu, když byla vybrána k nahrání songu k výročnímu pětadvacátému filmu o Jamesi Bondovi. Věděli jste ale, že původně měl píseň pro snímek napsat Ed Sheeran?

Poslední film o Jamesi Bondovi si fanoušci série jistě spojí s Billie Eilish a písní No Time To Die. Jak však v novém podcastu Petera Crouche přiznal Ed Sheeran, měl být právě on tím, kdo nahraje titulní skladbu ke snímku. Diskutoval o tom s producentkou Barbarou Broccoli, její výběr následně odsouhlasil i režisér Danny Boyle. Jenže ten projekt musel opustit a nahradil ho Cary Joki Fukunaga, čímž přišel o práci i anglický písničkář.

Samozřejmě, že to Sheerana mrzelo. O to víc, když už na písni začal pracovat. „Byl jsem z toho sakra nadšený, a pak změnili režiséra, scénář a byl konec. Dokonce jsem přitom už song začal psát,“ přiznal hudebník, kterého nepochybně celá situace mrzí. „Nebudu předstírat, že mě to nebolelo.“

To však neznamená, že by Sheeran nesměl napsat titulní skladbu k Bondovi v budoucnu. Sám se nechal slyšet, že pokud by ho producenti požádali, jistě by do toho šel.

Za skladbu No Time To Die obdržela Eilish se svým bratrem Finneasem O’Connellem Oskara za Nejlepší originální píseň. Několik ocenění pak obdržel také snímek samotný. Vůbec naposled v něm hlavní roli Jamese Bonda ztvárnil Daniel Craig.

Články, které by tě mohly zajímat