Právě vysíláme

Ceny za filmové paskvily roku byly rozdány. Nejhorším hercem je Tom Hanks

17. března 2023 8:10
Ceny za filmové paskvily roku byly rozdány. Nejhorším hercem je Tom Hanks

Nejhorším snímkem roku a filmem s nejhorším scénářem se podle organizátorů amerických filmových anticen Zlatá malina stal snímek z produkce společnosti Netflix nazvaný Blondýnka inspirovaný životem Marilyn Monroe.

Po dvou Zlatých malinách dostaly i horor Morbius a životopisný film Elvis, informovala televize CNN.  Cenu pro nejhoršího herce si vysloužil Jared Leto rolí upírovitého antihrdiny ve filmu Morbius, za nějž dostala anticenu i herečka Adria Arjona v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli. Nejhorším hercem ve vedlejší roli se podle nadace Golden Raspberry Awards stal Tom Hanks za ztvárnění hudebního manažera Toma Parkera ve filmu Elvis. Hanks dostal za tento film Zlatou malinu i v kategorii nejhorší společná kombinace, a to spolu se svou latexovou obličejovou maskou a „směšným“ přízvukem.

Zlaté maliny se udělují den před americkými filmovými cenami Oscar, na něž má přitom snímek Elvis osm nominací, včetně kategorie nejlepší film.

Film Blondýnka

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje organizace Golden Raspberry Awards, která má něco přes 1000 členů a vítěze volí z nominovaných online. S nápadem udělovat tyto anticeny přišel v roce 1980 kalifornský publicista a filmový fanoušek John Wilson.

Ceny se udělují za nejhorší filmové přešlapy roku, ale v letošním ročníku organizátoři sami jeden udělali, jak píše časopis Hollywood Reporter. V kategorii nejhorší herečka roku nominovali teprve 12letou Ryan Kieru Armstrong. Po kritice na sociálních sítích jméno nezletilé dívky škrtli, nahradili svým a cenu v této kategorii tak nakonec dostali oni.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat