Právě vysíláme

Chystá se třetí díl filmu Top Gun, v hlavní roli se má opět objevit Tom Cruise

15. ledna 2024 7:16
Chystá se třetí díl filmu Top Gun, v hlavní roli se má opět objevit Tom Cruise

Americké studio Paramount chce dalším dílem navázat na úspěch akčních filmů Top Gun. Spoluautor scénáře k Top Gun: Maverick z roku 2022 Ehren Kruger podle časopisu The Hollywood Reporter už pracuje na dalším, třetím dílu série, který by mohl opět režírovat Joseph Kosinski.

„Myšlenkou je znovu propojit Toma Cruise s jeho kolegy a hvězdami nové generace Milesem Tellerem a Glenem Powellem,“ uvádí magazín. Cruise loni podepsal smlouvu se společností Warner Bros Discovery, nešlo však o dohodu o výlučné spolupráci a případný nový díl akčního série o bojových letcích by opět vyšel z dílny Paramountu, uvádí Hollywood Reporter. Studio zatím na žádost o komentář nereagovalo.

Film Top Gun: Maverick byl z finančního i diváckého hlediska úspěchem; na populárních specializovaných serverech Rotten Tomatoes nebo  IMDb se těší velmi kladnému hodnocení diváků, stejně jako na webu Česko-Slovenské filmové databáze, kde jej diváci hodnotí jako 105. nejlepší snímek všech dob. Na pokladnách kin pak za film diváci utratili celosvětově 1,5 miliardy dolarů (asi 33,8 miliard korun).

Zda se nový Top Gun skutečně natočí a kdy, zatím není jasné. Hvězda předchozích dvou dílů Cruise nyní pracuje na natáčení dalšího dílu z akční série Mission: Impossible nazvaném Odplata – Druhá část, který má vstoupit do kin v květnu roku 2025.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat