Právě vysíláme

Dokument k výročí Harryho Pottera odkryje mnohá tajemství. Emma Watson chtěla s rolí Hermiony po čtyřech dílech praštit

30. prosince 2021 9:10
Dokument k výročí Harryho Pottera odkryje mnohá tajemství. Emma Watson chtěla s rolí Hermiony po čtyřech dílech praštit

Na Nový rok uvede stanice HBO očekávaný pořad Return to Hogwarts k dvacetiletému výročí Harryho Pottera. Zúčastní se ho všechny hlavní postavy, které odkryjí dlouho zamlčovaná tajemství. Diváci se dozví mimo jiné také to, že Emma Watson chtěla se svou rolí Hermiony po čtvrtém díle slavné série skončit.

Psal se rok 2005, když do kin vtrhlo čtvrté pokračování Harryho Pottera, které neslo název Ohnivý pohár. Hlavní protagonisté byli v té době už v teenagerovském věku a začínali se o ně více zajímat nejen novináři, ale i lidé na ulici. Zatímco někteří pozornost doslova vyhledávají, Emma Watson byla jiná. Chyběly jí časy, kdy mohla vyjít ven bez toho, aniž by ji někdo poznal.

O jejím záměru opustit slavnou sérii se režisér David Yates dozvěděl od producenta Davida Heymana krátce předtím, než se měl začít natáčet šestý díl Fénixův řád. „Nebyla si jistá, zda se chce vrátit zpátky,“ řekl Yates v dokumentu k dvacetiletému výročí Harryho Pottera. Dan a Rupert měli jeden druhého, Emma byla mladší a chtěla zůstat sama sebou.“

„Byla jsem osamělá. Sláva mě udeřila velkou silou,“ potvrdila herečka, která prozradila, že se v té době cítila vystřešená. Nečekala, že budou mít filmy takový úspěch. Nakonec to byli právě fanoušci snímků, kteří herečku přesvědčili, aby v roli Hermiony pokračovala dál. Spolu s Grintem a Danielem Radcliffem zvládla natočit ještě další tři díly, z toho poslední byl rozdělený na dvě části.

Jak vychází z traileru, příznivci série se mohou těšit na vyzrazení dalších tajemství. Watson se mimo jiné například přiznala, že jeden čas byla zamilovaná do Toma Feltona alias Draca Malfoye. Byl však o tři roky starší a vždy ji bral spíše jako svou mladší sestru.

 

Články, které by tě mohly zajímat