Právě vysíláme

Fascinující fakta o seriálu Přátelé. Rachel se vůbec nemusela objevit v poslední sérii

14. listopadu 2021 9:10
Fascinující fakta o seriálu Přátelé. Rachel se vůbec nemusela objevit v poslední sérii

Kolik toho o seriálu Přátelé ještě nevíte?

Přátelé jsou kultovním fenoménem. Na televizní obrazovky vtrhl seriál 22. září 1994 a s menšími přestávkami běží v reprízách dodnes. Letos se herci v hlavních rolích Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer opět sešli, aby zavzpomínali na staré časy. Během více než hodinové show prozradili různé pikantnosti včetně toho, že Aniston a Schwimmer k sobě chovali city i ve skutečnosti.

A my přidáváme další fascinující fakta. Zarytí fanoušci Přátel možná budou všechna, nebo téměř všechna, znát, ale některé z vás třeba překvapíme. Věděli jste například, že se měl seriál původně jmenovat Insomnia Café? V době, kdy ještě nebyl sepsaný ani scénář prvního dílu, ale pouze jakýsi úvod k seriálu, měli být hlavními postavami JoeyMonikou a Ross a Rachel neměli vůbec dostat tolik prostoru.

I obsazení Přátel nemělo být takové, jak ho známe dnes. O roli Phoebe se ucházely Kathy Griffin a Jane Lynch, postavu Chandlera si pak mohli střihnout Jon Favreau a Jon Cryer. Než vyšel první díl show, byla nejznámější z herců asi Courteney Cox. Ta měla být původně obsazena do role Rachel.

Jaká další fakta jste možná neznali?

  1. Role Rosse Gellera byla přímo napsána pro Davida Schwimmera.
  2. Úvodní znělka nebyla natáčena v New Yorku.
  3. Herci spolu předtím, než byla odvysílána první epizoda, odjeli do Las Vegas. Řekli jim, že jakmile půjde show na televizní obrazovky, přijdou o anonymitu.
  4. Lisa Kudrow neuměla hrát na kytaru.
  5. Jednotlivé díly byly natáčeny před živým publikem.
  6. Spousta lidí, včetně Lisy Kudrow, si myslelo, že se z Chandlera nakonec vyklube gay.
  7. Herci vyjednávali jako vůbec první o penězích spolu – jako jedna skupina. To se v žádné televizní show předtím ještě nestalo.
  8. Čísla na dveřích apartmánů se během let změnila. Monika měla původně číslo 5, producenti si však později uvědomili, že je to nesmysl, protože bydlela v nejvyšším patře. Nově tak její byt dostal číslo 20.
  9. Těhotenství Lisy Kudrow scénáristé zaimplementovali do scénáře, u Cox tomu tak nebylo.
  10. Před každým natáčením se herci objali.
  11. Během natáčení bojoval Matthew Perry se závislostí na drogách.
  12. Jennifer Aniston se v poslední sérii vůbec nemusela objevit. Přiznala, že chtěla, aby seriál skončil, dokud ho budou lidé milovat. Krátce na to bylo rozhodnuto, že desátá série bude jeho poslední.
  13. To, že si v seriálu zahrál Bruce Willis, není žádným tajemstvím. Víte však, že to bylo kvůli prohrané sázce s Perrym?

Články, které by tě mohly zajímat