Právě vysíláme

Film Wonder Woman 1984 válcuje filmový trh, za víkend vydělal téměř miliardu. Recenze jsou ovšem smíšené

28. prosince 2020 9:10
Film Wonder Woman 1984 válcuje filmový trh, za víkend vydělal téměř miliardu. Recenze jsou ovšem smíšené

Nové filmy to v současné době nemají jednoduché. V mnoha zemích světa jsou kina stále zavřená, a tak jsou premiéry spousty z nich odkládány. To ale neplatí v případě snímku Wonder Woman 1984, jehož uvedení se stalo nejúspěšnějším od začátku pandemie.

Za vánoční víkendy vydělala novinka režisérky Patty Jenkins 36,1 milionu dolarů, což je v přepočtu téměř 800 milionů korun. Ačkoliv se v kontextu pandemie jedná o úspěch, tržby jsou zlomkem běžných výnosů při uvedení velkorozpočtového akčního filmu.

Ve Spojených státech sledovaly Wonder Woman 1984 miliony diváků prostřednictvím služby HBO Max společnosti WarnerMedia. Jak studio informovalo už na počátku prosince, nové filmy na streamovací službě HBO Max nově nabízí ve tejný čas jako v amerických kinech.

Film Wonder Woman 1984 nebude posledním ze série. Jak se nechal slyšet jeho distributor, tvůrci potvrdili natáčení třetího dílu. Na režisérskou židli by měla opět usednout Jenkins, která zároveň píše jeho scénář.

První recenze nového snímku jsou smíšené. Jedni chválí perfektní herecký výkon představitelky hlavní role, jiní ovšem poukazují na to, že ani skvělá Gal Gadot nemůže snímek zachránit. Kritizují především zamotaný příběh a jednotlivé sekvence, které nedávají smysl. Mnozí fanoušci filmové Wonder Woman se například pozastavují nad scénou, ve které hlavní hrdinka nepochopitelně pobíjí řadu civilistů. Na serveru Rotten Tomatoes si snímek zatím vysloužil 65 %.

Zdroj: ČTK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat