Právě vysíláme

Gwyneth Paltrow stanula před soudem. Při lyžování měla srazit muže a ujet

23. března 2023 11:49
Gwyneth Paltrow stanula před soudem. Při lyžování měla srazit muže a ujet

Gwyneth Paltrow stanula před soudem. V roce 2016 měla srazit lyžaře Terryho Sandersona, který po nehodě ztratil vědomí. Ten ji obvinil z toho, že místo aby mu poskytla první pomoc, ujela. Muž skončil s vážnými zraněními v nemocnici.

K incidentu došlo v resortu Deer ValleyUtahu. V dokumentu, který má CNN k dispozici, je uvedeno, že muže Gwyneth Paltrow „tvrdě srazila k zemi a způsobila mu poškození mozku, čtyři zlomená žebra a další vážná zranění“. Místo, aby zraněnému muži herečka pomohla, odjela i se svým instruktorem od nehody pryč.

Právník herečky označil tvrzení muže za „blábol“. Říká, že se Sandersonem po srážce mluvila a ujistila se, že je v pořádku. V soudních dokumentech pak stojí, že naopak muž narazil do Paltrow. „Užívala si dovolenou se svou rodinou v Utahu, když jí žalobce – který stál na kopci za ní – narazil do zad. To ji naštvalo, a také mu to řekla. Žalobce se jí omluvil. Ona byla otřesená a naštvaná, ten den už více nelyžovala, ačkoliv se incident stal dopoledne.“

Sanderson původně herečku žaloval o zhruba 68 milionů korun, nyní po ní požaduje za újmu na zdraví 6,6 milionů korun. Paltrow muže rovněž zažalovala. Požaduje od něj odškodnění jednoho dolaru, tedy 22 korun, a proplacení soudních výloh.

V úvodním úterním slyšení se k soudu dostavilo osm osob, aby vypověděli své verze. Svědci obžaloby se postavili na stranu muže, svědci protistrany by měli být vyslyšeni v následujících dnech. Soud by měl trvat zhruba týden.

Články, které by tě mohly zajímat