Právě vysíláme

I přes prosby Angeliny Jolie natáčel Pitt film s mužem, který ji obtěžoval. „Bolelo to,“ uvedla herečka

8. září 2021 9:10
I přes prosby Angeliny Jolie natáčel Pitt film s mužem, který ji obtěžoval. „Bolelo to,“ uvedla herečka

Když bylo Angelině Jolie jednadvacet let, pracovala na filmu s producentem Harveym Weinsteinem. Ten ji měl na setu obtěžovat, což později prozradila v rámci kampaně #MeToo. Místo toho, aby ji tehdy její manžel Brad Pitt podpořil, šel s Weinsteinem do nového projektu. A to Jolie ranilo.

Angelina Jolie neměla jednoduché herecké začátky. V jejích jednadvaceti letech ji měl sexuálně obtěžovat producent Harvey Weinstein, který se v roce 2017 stal hlavní postavou kampaně #MeToo. Na podobný zážitek jako Jolie si stěžovaly také další herečky, mezi nimi čarodějka Alyssa Milano, Uma Thurman nebo Gwyneth Paltrow. Celkem pak Weinsteina ze sexuálního nátlaku obvinila asi stovka žen.

Jolie nepříjemný zážitek zanechal velkou stopu a producentovi se dodnes snaží vyhýbat. Dokonce kvůli němu odmítla roli ve snímku Letec, kde si měla zahrát. „Držela jsem se od něj dál a varovala před ním další lidi,“ uvedla herečka s tím, že podobně postupoval také její první manžel Jonny, jemuž se svěřila.

Brada Pitta však minulost podle Jolie nezajímala a když svého manžela požádala, aby nenatáčel film The Aviator, ignoroval to. „Bylo to pro mě těžké. Hádali jsme se kvůli tomu, bolelo mě to,“ nechala se slyšet Jolie.

A bolelo ji to o to víc, že bývalé partnerky Gwyneth Paltrow se Pitt v minulosti zastal. I ona byla jednou z obětí Weinsteinea. Když jí bylo 22 let, pozval ji do svého pokoje v hotelu Peninsula Beverly Hills na masáž. Poté se svěřila Pittovi, který producenta konfrontoval na premiéře filmu. „Podíval se mu zpříma do očí, udeřil ho do hrudi a řekl: ‚Tohle už Gwyneth nikdy neuděláš!‘,“ uvádí magazín People. Tehdy byl přitom PittHollywoodu ještě nováčkem a riskoval svou budoucnost.

Články, které by tě mohly zajímat