Právě vysíláme

Jak dnes vypadá herečka z komedie Táta v sukni? Zesnulý Robin Williams jí pomohl v boji s úzkostmi a depresemi

2. června 2021 13:10
Jak dnes vypadá herečka z komedie Táta v sukni? Zesnulý Robin Williams jí pomohl v boji s úzkostmi a depresemi

Lisa Jakub si zahrála Lydii Hillard, nejstarší dceru Sally Field v úspěšné komedii Táta v sukni. Herečka se otevřeně rozpovídala o předčasně zesnulém Robinu Williamsovi, který ji byl při natáčení velkou oporou.

Ačkoli úspěšný herec Robin Williams zemřel před téměř sedmi lety, jeho dopad je stále citelný, zejména mezi těmi, kteří ho znali a pracovali s ním. Lisa Jakub otevřela promluvila o tom, jak zesnulý herec využil svých bojů s úzkostí a depresí, aby jí pomohl bojovat s vlastními démony.

„Jednou mě rozrušilo, když jsem obdržela dopis ze své střední školy s tím, že je pro ně náročná distanční výuka a že bych měla školu opustit,“ zavzpomínala Lisa pro Yahoo Entertainment„Hodně mě to rozlítilo a Robin, který byl sám o sobě velmi laskavý, se mě zeptal, co se děje. Vyslechl mě a pak napsal do školy dopis, v němž je žádal, aby přehodnotili svoje rozhodnutí a vyšli mi vstříc ve snaze vybalancovat hraní a studium.“

Lisa Jakub za mlada

Dopis sice škola pozitivně přijala a dokonce si ho i zarámovaný vystavila, ale ani to nepomohlo a Lisu si jako studentku neponechali. „Krásné na tom je, jak byl ochotný pomoci. Udělal si čas vůbec se tím zabývat. I když to nepomohlo, někdo se za mě postavil, a byl to právě on,“ váží si herce činu zpětně Lisa.

„Mluvil se mnou otevřeně o svých problémech. O úzkostech a depresích. I já jsem se potýkala s úzkostmi. Bylo mi 14 a on se mnou mluvil o duševních potížích, jako bych byla dospělá, což nebylo běžné.“ dodala herečka.

Bohužel Robin Williams boj s démoni prohrál, v srpnu 2014 spáchal sebevraždu ve věku 63 let. Z pitevní zprávy vyplívá, že herec trpěl demencí, neurodegenerativním onemocněním na pomezí Parkinsonovy a Alzheimerovy choroby, které způsobuje postupný pokles mentálních schopností.

Lisa Jakub svou hereckou kariéru ukončila a dnes je úspěšnou autorkou a koučkou se zaměřením především na duševní zdraví.

Lisa Jakub dnes

Zdroj: Yahoo Entertainment, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat