Právě vysíláme

Jaké jsou SOUNDTRACKY pro tento týden? To si poslechni!

16. února 2018 15:30
Jaké jsou SOUNDTRACKY pro tento týden? To si poslechni!

Queen – We Will Rock You We Will Rock You je skladba, kterou napsal kytarista Brian May a kterou v roce 1977 nahrála skupina Queen jako úvodní song pro své studiové album News Of The World. Skladba je složená ze silné rytmické sekce bicích a tleskajících rukou spojené se zpívaným vícehlasem, připomínajícím chorál. Song je považován za významnou v historii populární hudby […]

QueenWe Will Rock You
We Will Rock You je skladba, kterou napsal kytarista Brian May a kterou v roce 1977 nahrála skupina Queen jako úvodní song pro své studiové album News Of The World. Skladba je složená ze silné rytmické sekce bicích a tleskajících rukou spojené se zpívaným vícehlasem, připomínajícím chorál. Song je považován za významnou v historii populární hudby a je zařazen mezi 500 nejlepších skladeb všech dob. Píseň We Will Rock You se objevila i ve filmu Příběh rytíře.

 

Gnarls BarkleyCrazy
Crazy je debutový singl amerického soulového dua Gnarls Barkley a pochází z roku 2006. Skupinu tvořili zpěvák CeeLo Green a producent Danger Mouse. Ve Velké Británii se song umístil v Billboard Hot 100 na druhém místě. Bodoval i na Novém Zélandu, v Dánsku a Kanadě. Rovněž se píseň objevila ve filmu Sázka na nejistotu.

 

Shaggy feat. Brain & Tony Gold – Hey Sexy Lady
Hey Sexy Lady je píseň od jamajsko-amerického reggae umělce Shaggyho. Byla vydána v listopadu 2002 jako první singl z jeho alba Lucky Day. Od srpna 2014 se jednalo o 110. nejprodávanější singl 21. století ve Francii. Tento hit se objevil i ve snímku Riskni to s Polly.

 

Ray CharlesHit The Road Jack
Hit The Road Jack je bluesová skladba, která byla poprvé nahrána v roce 1960 a poslána jako demo kapely společnosti Art Rupe, kde píseň vyšla na kompilaci Memory Pain CD, vol. 2. Známou se stala především po nahrání Rayem Charlesem. Píseň byla na prvním místě v hitparádě Billboard Hot 100 od 9. října 1961 po dobu 14 dní. Objevila se v roce 2016 v superhrdinském filmu Deadpool, kde hlavní roli ztvárnil Ryan Reynolds.

 

WheatusTeenage Dirtbag
Teenage Dirtbag je píseň a debutový singl americké pop-rockové skupiny Wheatus. Skladbu napsal zpěvák Brendan B. Brown, který se inspiroval svými zkušenostmi z dětství. Populární hit zazněl ve snímku Křupan z roku 2000.

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat