Právě vysíláme

Johnny Depp před Vary slaví: Soudkyně zavrhla žádost ex-manželky Amber Heard

20. srpna 2021 8:10
Johnny Depp před Vary slaví: Soudkyně zavrhla žádost ex-manželky Amber Heard

Johnny Depp poslední roky prožívá velmi náročné období, ale nyní získal naději a tak na filmový festival do Karlových Varů přijede s dobrou náladou.

Soudkyně z Virginie zavrhla žádost exmanželky Amber Heard což znamená, že případ bude v příštím roce stíhán. Amber usiluje o anulování dvouletého sporu o urážku na cti, kvůli níž Depp žádá odškodné v přepočtu miliardu korun.

Hollywoodský herec soudním sporem usiluje o očištění svého jména. Zatímco Heard se k soudu očividně vůbec nechce. O to, aby byl soudní spor zrušen, žádala již třikrát a neúspěšně. Poslední žádost postavila na rozhodnutí londýnského Vrchního soudu. V listopadu 2020 Depp prohrál britský případ urážky na cti proti vydavatelství The Sun, britského bulvárního plátku, který v článku z roku 2018 tvrdil, že byl „šlehačkou manželky“. Soudce rozhodl, že slova byla „v zásadě pravdivá“.

Depp žaluje jeho bývalou manželku poté, co ve Washington Post napsala článek v roku 2018 o tom, že přežila domácí násilí. Deppa sice nejmenovala, ale obvinila ho z domácího násilí po jejich rozvodu v roce 2016.

Heard požadovala, aby žaloba pro pomluvu Deppa proti ní byla po rozsudku Spojeného království zamítnuta, protože obě žaloby zahrnují obvinění Deppa jako násilníka. Amber se dokonce na soudkyni okresu Fairfax Penney Azcarate snažila vytvořit nátlak. V žádosti uvedla, že pokud bude zamítnuta, znamená to znehodnocení rozsudku, který padl v Londýně, což by prý mohl být nebezpečný precedens.

Virginský soud však rozhodl, že tyto dva případy a prohlášení jsou „ze své podstaty odlišné“. Podle soudkyně by  precedentem naopak bylo uznávat ve Spojených státech rozsudky cizích justicí. Navíc Depp se v Londýně soudil s vydavatelstvím listu The Sun a Heard ve sporu figurovala pouze jako svědek.

Pro Deppa se jedná o velký úspěch, soud je pro něj velkou šancí očistit svoje jméno. V obžalobě tvrdí, že Amber Heard není obětí domácího násilí, ale jeho pachatelem. Amber podle nových faktů čelí čtyřem létům ve vězení kvůli možnému křivému svědectví v případě jejího obvinění Johnnyho Deppa z domácího násilí. Deppův právník potvrdil, že proti hercově ex-manželce bylo v tomto případu zahájeno trestní stíhání.

„Pan Depp je rozhodnutím soudu velice potěšen,“ uvedl právník herce, který tak příští týden na festival do Karlových Varů dorazí nepochybně dobře naladěn. Soud je naplánován na 11. dubna 2022.

Články, které by tě mohly zajímat