Právě vysíláme

Malá mořská víla s tmavou pletí zabodovala. Herečku dojaly reakce malých fanynek

20. září 2022 9:10
Malá mořská víla s tmavou pletí zabodovala. Herečku dojaly reakce malých fanynek

Na akci D23 představila společnost Disney několik novinek, mezi kterými bylo i odtajnění první ukázky hrané verze pohádky Malá mořská víla. Mohli jsme tak vidět Ariel, kterou poprvé v historii ztvární herečka černošského původu.

Studio Disney se rozhodlo k odvážnému kroku a do role Ariel obsadilo mladou Halle Bailey. Toto rozhodnutí vzbudilo o diváků velký rozruch, protože Bailey je černošského původu, zatímco Ariel je v původní kreslené pohádce běloškou s rezavými vlasy.

Ačkoliv obsazení Halle bylo kontroverzní, první ukázka u diváků zabodovala. Bailey to totiž coby Ariel neskutečně sluší, a zdá se, že herečka roli zvládne i po pěvecké stránce. Ukázka navíc sklidila obdiv i u malých holčiček rovněž černošské pleti, které jsou zprvu v šoku a hned na to nadšené z toho, že mají „svou vlastní“ princeznu. Bailey sdílela na svých sociálních sítích video, ve kterém ukázala reakce holčiček na první ukázku. Jak herečka napsala, malé dívenky jí velmi dojaly a děkuje za obrovskou podporu.

Premiéra filmu je naplánována na rok 2023. Ve filmu si dále zahrál Javier Bardem a Melissa McCarthy, která se ujala role zlé Uršuly.

Články, které by tě mohly zajímat