Právě vysíláme

Marvel opět po palbou kritiky slavného režiséra. Co se nelíbí Quentinu Tarantinovi?

23. listopadu 2022 11:24
Marvel opět po palbou kritiky slavného režiséra. Co se nelíbí Quentinu Tarantinovi?

Do superhrdinských filmů se opět opřel další uznávaný hollywoodský režisér. Tentokrát se proti Marvelu ohradil legendární Quentin Tarantino.

Ačkoliv jsou filmy společnosti Marvel velmi oblíbené a vydělávají obrovské množství peněz, známým hollywoodským režisérům se nelíbí. Jako první zkritizoval filmy se superhrdiny Martin Scorsese, který řekl, že se nejedná o skutečnou kinematografii. S jeho slovy souhlasí i James Cameron, kterému se zase nelíbí zápletky a vyobrazení superhrdinů. Nyní se do filmů opřel i legendární Quentin Tarantino.

Režisér filmů Kill Bill nebo Nespoutaný Django uvedl, že Marvel má na svědomí úbytek opravdových hollywoodských hvězd. Rovněž se mu nelíbí jeho současná všudypřítomnost a natáčení snímků jak na běžícím pásu. „Herci z Marvelu se proslavili tím, že v těchto filmech představovali slavné superhrdiny. Ale nestali se díky tomu filmovými hvězdami. Hvězdami jsou jejich postavy,” řekl filmař v podcastu 2 Bers s tím, že filmy od Marvelu zastiňují jiné filmy.

Režisérova slova veřejně okomentoval herec Simu Liu, který se objevil ve filmu od Marvelu pod názvem Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Díky tomuto snímku se proslavil a získal další nabídky. „Kdyby byli Tarantino a Scorsese jedinými strážci brány k filmovému průmyslu nikdy bych nedostal příležitost pracovat na filmu za více než čtyři sta milionů dolarů,“ napsal herec na Twitter. Slavných režisérů si ale prý velmi váží. 

Simu Liu

Články, které by tě mohly zajímat