Právě vysíláme

Nebezpečný kaskadérský kousek Toma Cruise. Herec letěl na křídle letadla

10. prosince 2021 12:10
Nebezpečný kaskadérský kousek Toma Cruise. Herec letěl na křídle letadla

Tom Cruise je známý tím, že kaskadérské kousky rád předvádí sám. Ne jinak je tomu také u natáčení dalšího dílu Mission: Impossible. Devětapadesátiletý herec tentokrát otestoval gravitaci a sedl si na křídlo vznášejícího se letadla.

Zatímco většina herců se do kaskadérských kousků nepouští, Tom Cruise je jejich naprostým opakem. Pokud to jde, všechny nebezpečné scény natáčí sám, až mnohdy filmařům vstávají vlasy na hlavě hrůzou, aby se neporanil. Ne jinak je to u natáčení nového dílu filmu Mission: Impossible.

Herec byl tentokrát zachycen, jak sedí na křídle vznášejícího se letadla. A to není všechno! Když se letadlo převrátí, aby udělalo „smyčku“ ve vzduchu, Cruise na něm dokonce visí hlavou dolů. Na sobě má helmu a podle všeho také ochranný oblek, který ho na Boeingu B75N1 z roku 1941 drží.

Snímky vznikly během zkoušky na natáčení, přibližně dva tisíce stop nad zemí v okolí Cambridgeshire. V pozadí je pak vidět ještě jedno letadlo.

Při natáčení sedmého dílu Mission: Impossible si herec vyzkoušel jízdu na rampě na motorce, z níž nakonec skočil do propasti, nad kterou se mu otevřel padák. Před čtyřmi lety se pak Cruise zranil, když skákal z jedné budovy na druhou a zlomil si kotník. Natáčení dílu Fallout bylo tehdy na devět týdnů pozastaveno.

Články, které by tě mohly zajímat