Právě vysíláme

Nový Superman je bisexuál, má působit současně

13. října 2021 9:10
Nový Superman je bisexuál, má působit současně

Komiksový Jonathan Kent bude v nové sérii příběhu vystupovat jako bisexuál. Oznámilo to nakladatelství DC Comics, které zároveň prozradilo, že Superman naváže vztah se svým kamarádem Jayem Nakamurou. Autoři chtějí, aby postava působila současně.

Komiksové pokračování Supermana sleduje osudy Jonathana Kenta, syna původního hrdiny Clarka a jeho lásky Lois Lane. Hlavní postava se v pátém díle příběhu zamiluje do obrýleného reportéra s růžovými vlasy Jaye Nakamuru.

Nakladatelství se rozhodlo ze Supermana udělat bisexuála, aby se přiblížilo mladé generaci. I proto se v příbězích věnuje i mnoha aktuálním tématům, jako jsou lesní požáry způsobené globálním oteplováním, střelba na střední škole nebo protesty proti deportaci migrantů.

„Došlo mi, že by to byla nevyužitá příležitost, kdybychom Clarka Kenta nahradili dalším heterosexuálním bělošským zachráncem,“ uvedl autor nové série Tom Taylor. Problém s orientací Supermana neměly ani DC Comics, které na nápad okamžitě přistoupily. U ostatních nakladatelství měli právě s LGBT+ lidmi problém. „Asi nebudete překvapení, když vám řeknu, že mi v tomto průmyslu odmítli postavy či scénáře s bisexuály,“ dodal Taylor.

Převrat v komiksovém světě vzbudil na sociálních sítích i negativní ohlasy, podle autora je ale příznivých reakcí víc. „Máme odezvu od lidí, kteří říkají, že je ta novinka rozplakala, protože si nikdy v životě nemysleli, že by se mohli se Supermanem identifikovat,“ říká Taylor.

Články, které by tě mohly zajímat