Právě vysíláme

Odstartoval soud Johnnyho Deppa s Amber Heard

13. dubna 2022 13:10
Odstartoval soud Johnnyho Deppa s Amber Heard

V úterý odstartoval ve Virginii soud Johnnyho Deppa a jeho bývalé manželky Amber Heard. Ta svého někdejšího partnera obvinila ze zneužívání, načež ji herec zažaloval za pomluvu. Následně pak podala Heard protižalobu o sto milionů dolarů.

Johnny Depp a Amber Heard se soudí o miliony dolarů. Herec zažaloval svoji exmanželku za šíření pomluv. V roce 2020 totiž v rozhovoru pro bulvární deník The Sun označila Deppa za „mlátiče manželek“. Heard si však i nadále stojí za svým, což ukázalo i úterní první stání u soudu.

Právnička herečky popsala, jak Depp její mandantku znásilňoval láhví od alkoholu. Dojít k tomu mělo v roce 2015, kdy ji měl herec také mlátit, kopat a vyhrožovat zabitím. „Amber se stala mistrem ve svém ‚řemeslu‘. Neustále vytváří vzorce propracovaných a lživých tvrzení, kterými se snaží co nejvíce šokovat Hollywood,“ reagoval Deppův právník.

V úterý soud zpovídal Deppovu sestru Christi Dembrowski. Uvedla například, jak Heard nazvala herce „tlustým, starým chlapem“, když zjistila, že se o spolupráci s ním zajímá Dior. Promluvila rovněž o vztazích s matkou a otcem, v závěru stání se pak právník dotazoval na textové zprávy, které Dembrowski zasílala svému bratrovi i jeho exmanželce. V jedné stálo, aby raději řešili neshody „konverzací, ne konfrontací“. V příštích dnech mají vypovídat také James Franco, Paul Bettany nebo Elon Mask.

Depp a Heard začali randit v roce 2012 poté, co se setkali na natáčení The Rum Diary. Vzali se o tři léta později, patnáct měsíců na to pak oznámili rozvod. Herečka následně exmanželka obvinila z fyzického a psychického týrání. Následně napsala článek pro Washington Post, ve kterém o sobě mluví jako o oběti domácího násilí. Ačkoliv Deppovo jméno v článku výslovně nezaznělo, podle právníků je jasné, o kom Heard mluvila. Herec se proto rozhodl proti ní podat žalobu za pomluvy, Amber pak podala protižalobu. Požaduje odškodné sto milionů dolarů.

Články, které by tě mohly zajímat