Právě vysíláme

Ostře sledovaná bitva Depp versus Heard vrcholí. Jak může soud dopadnout?

1. června 2022 8:32
Ostře sledovaná bitva Depp versus Heard vrcholí. Jak může soud dopadnout?

Vysoce medializovaný soudní proces mezi herci Johnnym Deppem a Amber Heard se chýlí ke konci. Verdikt poroty je očekáván každý den.

Bez ohledu na verdikt sedmičlenné poroty, žádné straně nehrozí obvinění z trestného činu nebo vězení. Případ byl projednán u civilního soudu, nikoli jako trestní případ, tudíž porota nerozhodne o vině či nevině. Místo toho porotci rozhodnou, která strana je v právu. Deppův právní tým tvrdí, že ho jeho bývalá manželka pomlouvala, pokud porota zjistí, že tomu tak bylo, rozhodne v jeho prospěch. Pokud ne, Heard bude vítězem.

V žalobě Deppův tým požaduje náhradu škody „ne méně než 50 milionů dolarů“. Pokud rozhodnou v jeho prospěch, mohli by porotci nařídit Heard, aby zaplatila požadované odškodné, nebo by mohli doporučit větší či menší kompenzační částku. Tu může poté zvýšit či zmenšit ještě soudkyně. Otázkou je, zda by v tomto případě měla Amber peníze na uhrazení takto astronomické částky.  Po rozvodu s Deppem údajně nemohla zaplatit ani sedm milionů, které měla věnovat na charitu. Jak by uhradila rovnou padesát milionů?

Pokud Depp verdikt nepřijme, jeho právní tým by mohl podat odvolání. V posledních týdnech se Heard právníci snažili zablokovat možnost na odvolání, ale jejich žalobu soudkyně zamítla. 

Ve hře je také varianta, že se celý soudní proces může opakovat. Porota musí dojít k jednomyslnému rozhodnutí, v případě, že se jim to nepodaří, bude žaloba posouzena jako sporná a může nastat nový soudní proces. Verdikt je očekáván v tomto týdnu.

Články, které by tě mohly zajímat