Právě vysíláme

Produkce 5. série Stranger Things se pozastavuje. Z jakého důvodu?

8. května 2023 11:24
Produkce 5. série Stranger Things se pozastavuje. Z jakého důvodu?

Fanoušci seriálu Stranger Things si musí na pátou a zároveň poslední řadu oblíbeného seriálu počkat, protože natáčení se odkládá. Z jakého důvodu?

Tvůrci seriálu oznámili, že pozastavují produkci páté série. Důvodem je stávka amerického sdružení scénáristů. Nemilou zprávu pro řadu fanoušků oznámili scénáristé Matt a Ross Duferovi.

“Doufáme, že brzy dojde ke spravedlivé dohodě, abychom se všichni mohli vrátit k práci. Psaní se nezastaví, ani když začne natáčení. Sice se těšíme, až začneme natáčet s našimi úžasnými herci a štábem, ale během této stávky to není možné,”uvedla dvojice. Samotný Netflix se k pozastavení produkce nevyjádřil. 

V USA začala stávka hollywoodských scenáristů, kteří se s producenty nedohodli na zlepšení finančních podmínek a dalších zárukách. Od pondělní půlnoci tak nepracuje 11 500 tvůrců, které zastupuje sdružení filmových a televizních scenáristů (WGA), což může podstatně zpomalit přípravy na natáčení nových seriálů a filmů. Úplně se zastaví natáčení populárních talk show, jako jsou například ty s moderátory Jimmym Fallonem nebo Jimmym Kimmelem.

Články, které by tě mohly zajímat