Právě vysíláme

Reakce na facku od Willa Smitha nebyla dostatečná, přiznala ředitelka Oscarů

15. února 2023 11:06
Reakce na facku od Willa Smitha nebyla dostatečná, přiznala ředitelka Oscarů

Zdá se to možná neuvěřitelné, ale facka Willa Smithe na Oscarech se opravdu stále řeší. Nyní se k ní vyjádřila i ředitelka akademie Janet Yang.

Pokud jste neslyšeli o tom, jaké gesto udělal Will Smith na předávání loňských filmových cen, patrně žijete v jeskyni. Jeho facka, kterou za vtip na adresu manželky Jady Smith utržil moderátor Chris Rock, obletěla internet, a i o rok později se o ní stále mluví. Nyní má navíc celá kauza pokračování a k věci se vyjádřila ředitelka americké Akademie filmového umění a věd. Janet Yang uvedla, že reakce vedení Oscarů byla v ten večer nedostatečná.

To, co se stalo na pódiu, bylo zcela nepřijatelné a reakce naší organizace byla nedostatečná. Ponaučili jsme se z toho a víme, že Akademie musí být plně transparentní a odpovědná za své činy. A zejména v dobách krize musíme jednat rychle, vlídně a rozhodně, a to kvůli nám i kvůli celému filmovému průmyslu,“ řekla Yang během setkání s tvůrci nominovanými tento rok a reagovala tak na kritiku toho, že Smith nebyl po napadení moderátora okamžitě vyloučen ze sálu.

Ačkoliv se slavný Will Smith za facku již omluvil a přiznal, že opravdu přestřelil, i on se za své chování nese následky. Herec byl z předávání Oscarů vyloučen na 10 let a bylo posunuto i několik jeho natáčení. Z filmového světa však Will nezmizí a dál se bude objevovat na plátnech kin.

Janet Yang

Články, které by tě mohly zajímat