Právě vysíláme

Rekordní tržby AVENGERS: ENDGAME překonal jiný snímek. První víkend promítání vydělal neskutečných 57 milionů dolarů

20. května 2019 9:10
Rekordní tržby AVENGERS: ENDGAME překonal jiný snímek. První víkend promítání vydělal neskutečných 57 milionů dolarů

Tržby, které snímky utrží prodejem lístků nebo-li anglicky box-office. To je měřítko úspěšnosti, podle kterého se hodnotí, jak dobře či špatně si filmy u veřejnosti stojí. Dosavadním rekordmanem v tomto ohledu byli – asi vás to nepřekvapí – Avengers: Endgame. Leč časy se mění.

16. května měl ve Spojených státech premiéru další díl adrenalinové akční série John Wick v hlavní roli s Keanu Reavesem. A světe div se, i přes to, že se jedná o třetí díl, v Americe jeho síla nepolevuje, naopak!

První víkend promítání v severní Americe vydělal snímek prodejem vstupenek neskutečných 57 milionů dolarů.

Třetí díl Johna Wick nazvaný v originále Parabellum tak nejen překonal všechna očekávání, ale téměř zvojnásobil tržby premiérového víkendu promítání Johna Wicka 2, který zase zaznamenal dvojnásobné tržby v porovnání s prvním dílem v roce 2014.

Ve třetí části téhle akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table, se z Johna Wicka stává excommunicado – psanec, který je terčem zabijáků po celém světě.

Zdroj: https://eu.usatoday.com, csfd.cz

Články, které by tě mohly zajímat