Právě vysíláme

Robbin Williams měl hrát v Harry Potterovi. Proč roli nakonec nedostal?

17. října 2021 13:10
Robbin Williams měl hrát v Harry Potterovi. Proč roli nakonec nedostal?

Slavný komediální herec Robbin Williams byl jen krůček od toho, aby si zahrál v Harry Potterovi. Splňoval veškeré předpoklady, nakonec ho však museli tvůrci filmové série odmítnout, proč?

Harry Potter patří mezi nejslavnější filmové série. Ačkoliv vyšla jeho poslední epizoda už před několika lety, snímky stále ukrývají nějaká tajemství. Režisér Chris Columbus, který před dvaceti lety natočil Kámen mudrců, pro Total Film promluvil o castinzích na hlavní role. A nechal se slyšet, že měl v hledáčku také komediálního herce Robbina Williamse.

Jak Columbus prozradil, Williams si měl ve filmech zahrát Lupina, vlkodlaka, který se poprvé objeví v epizodě Vězeň z Azkabanu. Dát roli mu nemohl z jednoho prostého důvodu. Producenti si přáli, aby ve filmech nehráli řádní američtí herci.

„Bylo pro mě velmi obtížné, říct mu: ‚Všichni herci musí být Britové. Nemůžu s tím nic dělat‘,“ uvedl v rozhovoru. Postavu Lupina nakonec získal Alfonso Cuarón. O Williamse se ucházela také režisérka Janet Hirshenson, která ho později chtěla obsadit do role Hagrida. Ani tentokrát to však nevyšlo.

„Bylo pár filmů, ve kterých jsem si chtěl zahrát, jenže jako Američan jsem měl zákaz. Možná někdy. Třeba až půjde Harry na Yale a stane se prezidentem,“ prozradil Williams už v roce 2001 pro New York Post. Herce si diváci mohou pamatovat například z filmů Táta v sukni, Král rybář, Jumanji nebo Noc v muzeu.

Články, které by tě mohly zajímat