Právě vysíláme

Snímek IRČAN vyhlášen nejlepším film roku! Mnozí ho nyní tipují na OSCARA

4. prosince 2019 13:10
Snímek IRČAN vyhlášen nejlepším film roku! Mnozí ho nyní tipují na OSCARA

Třiapůlhodinový mafiánský snímek od režiséra Martina Scorseseho získal další prestižní filmové ocenění! Americká filmová společnost National Board of Review ho totiž vyhlásila jako nejlepší film roku. Co tento výsledek znamená vzhledem k šancím filmu na zisk Oscara?

Filmový fenomén slaví další úspěch

Málokterý letošní film se dočkal takové odezvy od filmových kritiků i fanoušků jako snímek Irčan od režiséra Martina Scorseseho. Film, jenž popisuje aktivity bostonského podsvětí v průběhu dvacátého století, v hlavních rolích představuje hned tři držitele Oscara: Al Pacina, Roberta De Nira a Joa Pesciho. Recept s hvězdnými herci zřejmě vyšel – americká organizace National Board of Review totiž snímek Irčan označila jako nejlepší film letošního roku, a to měla z čeho vybírat!

Prestižní ocenění od National Board of Review je celkem dobrým ukazatelem toho, který film zaboduje na nadcházejících Oscarech. V minulosti získaly tuto cenu například filmy Akta Pentagon: Skrytá válka či Zelená kniha. Oba tyto filmy následně získaly Oscary za herecké výkony (v případě Akty Pentagon) či za nejlepší film (v případě Zelené knihy). Dočká se Irčan podobného úspěchu při udělování dalších Oscarů? Nechme se překvapit!

Mrkněte na upoutávku k filmu Irčan níže.

Zdroj: LadBible, National Board of Review, Instagram, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat