Právě vysíláme

Bývalá asistentka Roberta De Nira vysoudila 30 milionů za genderovou diskriminaci

10. listopadu 2023 12:30
Bývalá asistentka Roberta De Nira vysoudila 30 milionů za genderovou diskriminaci

Bývalá asistentka slavného hollywoodského herce je opět důkazem toho, že pokud chcete v USA někoho žalovat, rozhodně můžete. A navíc je velká šance, že vysoudíte opravdu velký balík peněz.

Americký soud uznal odškodnění za genderovou diskriminaci ve výši 1,3 milionu dolarů (zhruba 30 milionů korun) bývalé asistence herce Roberta De Nira. Graham Chase Robinson zažalovala hercovu společnost Canal Productions mimo jiné za to, že musela provádět stereotypní ženské práce i v situaci, kdy zastávala manažerské funkce, napsala agentura AFP. Soud naopak odmítl žalobu, kterou společnost Canal Productions podala na svou bývalou zaměstnankyni.

Robinson podle stanice CNN od roku 2008 pracovala jako osobní asistentka De Nira. Ve společnosti Canal Productions získala postupně manažerské pozice a v roce 2019, kdy ze společnosti odešla, byla viceprezidentkou.

Graham Chase Robinson

Robinson si ve žalobě stěžovala, že dostávala „stereotypně ženské práce“, jako bylo praní či vysávání v bytě herce, i v manažerských pozicích. Tvrdila navíc, že se De Niro dopustil nevyžádaných dotyků a komentářů se sexuálním podtextem.

Soud ve čtvrtek uznal bývalé zaměstnankyni odškodnění ve výši 1,3 milionu dolarů. Soud za diskriminaci De Nira, který při procesu svědčil, ani jinou osobu neodsoudil.

Soud také odmítl žalobu, kterou firmu Canal Productions podala na Robinson. Podle společnost si zaměstnankyně po odchodu z firmy přivlastnila body z věrnostních programů pro klienty leteckých společností. Společnost také Robinson vyčítala, že se dívala v pracovní době na seriály, či nadměrné osobní náklady.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat