Právě vysíláme

Trailer na Malou mořskou vílu je venku. Jak vypadá princezna v podání černošské herečky?

13. března 2023 13:08
Trailer na Malou mořskou vílu je venku. Jak vypadá princezna v podání černošské herečky?

Pokud máte rádi klasické pohádky od Disneyho, jistě vám udělala radost zpráva o natočení hrané verze o Malé mořské víle. A ačkoliv je výběr hlavní herečky kontroverzní, vypadá to na skvělou podívanou.

Studio Disney se rozhodlo k odvážnému kroku a do role Ariel obsadilo mladou Halle Bailey. Toto rozhodnutí vzbudilo o diváků velký rozruch, protože Bailey je černošského původu, zatímco Ariel je v původní kreslené pohádce běloškou s rezavými vlasy. Tímto krokem i Disney reaguje na rasovou diverzitu ve filmovém světě, která se v posledních letech stále víc a víc rozrůstá.

Ačkoliv obsazení Halle bylo kontroverzní, první ukázka u diváků zabodovala. Bailey to totiž coby Ariel neskutečně sluší a zdá se, že herečka roli zvládne i po pěvecké stránce. Ukázka navíc sklidila obdiv i u malých holčiček rovněž černošské pleti, které jsou zprvu v šoku a hned na to nadšené z toho, že mají „svou vlastní“ princeznu. Premiéra filmu je naplánována na 23. května 2023. Ve filmu si dále zahrál Javier Bardem a Melissa McCarthy, která se ujala role zlé Uršuly. Na světlo světa se nyní dostal první trailer, který nám přináší další poutání na oblíbenou Disney pohádku. Film režíroval známý Rob Marshall, který natočil například film Piráti z Karibiku 4 nebo Mary Poppy se vrací.

Články, které by tě mohly zajímat