Právě vysíláme

V kterém městě bude DANIEL CRAIG chytat padouchy? Tvůrci uvedli, kde vznikne další bondovka!

17. února 2019 12:10
V kterém městě bude DANIEL CRAIG chytat padouchy? Tvůrci uvedli, kde vznikne další bondovka!

Další bondovka, jejíž pracovní název zní Bond 25 a v níž bude agenta 007 popáté a naposledy hrát Daniel Craig, se bude částečně natáčet v jihoitalském městě Matera. 

Natáčení v Mateře začne 6. dubna a film by měl jít do kin na počátku příštího roku. Filmaři už ve městě v jihoitalském regionu Basilicata určili lokace: Bond se objeví v historickém centru, u románské katedrály, v několika kamenných ulicích a nakonec se ocitne v městské části Sassi di Matera, kde si lidé od paleolitu vytesávali svá obydlí do vápencových skal.

V Itálii jako doma

James Bond už má Itálii hojně procestovanou – v posledních letech se vyskytl v Benátkách, Římě, Sieně, u Gardského i Comského jezera, v horách u střediska střediska Cortina d´Ampezzo a na pobřeží Sardinie. Bond 25 je ale první snímek, který míří na jih italské „boty“.

Filmová kamera si Materu oblíbila už dávno – bylo zde natáčeno více než pět desítek filmů a televizních produkcí, mimo jiné Evangelium sv. Matouše italského režiséra Piera Paola Pasoliniho nebo Umučení Krista od americko-australského herce a režiséra Mela Gibsona.

 

Italské město Matera

Zdroj: ČTK

Galerie: Celebrity se svým mladším já

Články, které by tě mohly zajímat