Právě vysíláme

Will Smith se omluvil moderátorovi Oscarů, kterému dal facku v přímém přenosu

29. března 2022 12:10
Will Smith se omluvil moderátorovi Oscarů, kterému dal facku v přímém přenosu

Americký herec Will Smith adresoval omluvu moderátorovi Chrisi Rockovi, kterého při nedělním předávání filmových cen Oscar před zraky diváků udeřil kvůli vtipu o manželce.

Hollywoodský herec, který získal prvního Oscara pro nejlepšího herce, během předávacího ceremoniálu vstal ze sedadla v sále a na pódiu dal komikovi Chrisi Rockovi facku. Poté na něj již ze svého místa dvakrát zařval: „neber si do své hnusné huby jméno mojí ženy!“. Reagoval tak na vtip o oholené hlavě své manželky Jady Pinkett – Smith, která je nemocná.

Za své jednání se již dříve omluvil. Richard Williams byl urputným ochráncem svojí rodiny,“ řekl Smith při děkovném proslovu zjevně s odkazem na incident, který podle médií velmi poznamenal atmosféru v sále Dolby Theatre. Herec se po ceremoniálu omluvil filmové akademii a vyjádřil naději, že jej pozve na udílení zlatých sošek i příští rok.

Herec se omluvil i veřejně prostřednictvím sociálních sítí. „Násilí ve všech svých formách je jedovaté a destruktivní. Mé chování na včerejším předávání Oscarů bylo nepřijatelné a neomluvitelné,“ napsal Smith na instagramu. „Vtipy na můj účet patří k práci, ale vtip o zdravotním stavu Jady byl pro mě příliš velkým soustem a reagoval jsem emotivně. Rád bych se ti, Chrisi, veřejně omluvil. Přehnal jsem to a udělal jsem chybu,“ pokračoval Smith s tím, že mu je kvůli incidentu trapně: “Jsem v rozpacích, moje činy nenaznačovaly muže, kterým chci být. Ve světě lásky a laskavosti není místo pro násilí.”

„Také bych se rád omluvil Akademii, producentům pořadu, všem účastníkům a všem, kteří přihlíželi po celém světě. Rád bych se omluvil rodině Williamsových a své rodině krále Richarda,“ dodal Smith.

Články, které by tě mohly zajímat