Právě vysíláme

Zemřel, i přesto se měl objevit v poslední epizodě Sexu ve městě. Kvůli obvinění ze sexuálního násilí ale Chrise Notha vystřihli

8. ledna 2022 8:10
Zemřel, i přesto se měl objevit v poslední epizodě Sexu ve městě. Kvůli obvinění ze sexuálního násilí ale Chrise Notha vystřihli

Chris Noth v prvním díle pokračování seriálu Sex ve městě zemřel, přesto se měl objevit na konci série ve „fantasy“ scéně. Kvůli obviněním několika žen ze sexuálního násilí se ho však tvůrci rozhodli vystřihnout.

Chrise Notha krátce před Vánocemi obvinilo ze sexuálního násilí hned několik žen. K incidentům mělo dojít mezi léty 2004 a 2015, v prvním případě měl herec tehdy dvaadvacetiletou dívku, jež se s Nothem setkala ve firmě v Los Angeles, obtěžovat ve svém bytě. Měl ji dotáhnout ke své posteli, stáhnout jí kraťase i se spodním dílem plavek a před zrcadlem ji začít znásilňovat. Druhá žena Notha potkala v jednom z newyorských klubů. Pozval ji na rande a následně k sobě domů, kde jí stáhnul kalhoty a strčil jí penis do úst. Nakonec spolu měli sex.

Ačkoliv herec tvrzení žen odmítl a uvedl, že dané ženy nikdy nenapadl, rozhodli se tvůrci Sexu ve městě jeho postavu z dalšího pokračování vymazat. V prvním díle série sice zemřel, objevit se však měl v poslední epizodě ve „fantasy“ scéně. Už předtím byl pak Noth vyhozen ze seriálu The Equalizer.

Zatímco se Noth obviněním stále brání, v prosinci ho udala další, v pořadí již třetí žena. Jak uvedla, před dvaceti lety ji sexuálně napadl a pohrozil jí zničením kariéry, pokud se o tom, co se stalo, někomu zmíní. Na rozdíl od prvních dvou žen se tato měla herci nakonec ubránit.

Ve svém prohlášení se za ženy postavily Nothovy kolegyně ze Sexu ve městě, herečky Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon a Kristin Davis. „Podporujeme ženy, které předstoupily a podělily se o své bolestné zkušenosti,“ napsaly herečky.

Články, které by tě mohly zajímat