Právě vysíláme

Zemřel James Michael Tyler, číšník z Přátel podlehl zákeřné nemoci

25. října 2021 8:41
Zemřel James Michael Tyler, číšník z Přátel podlehl zákeřné nemoci

Zemřel herec James Michael Tyler, který se proslavil rolí sarkastického kavárníka Gunthera v sitcomu Přátelé.

James Michael Tyler podlehl zákeřné nemoci v pouhých padesáti devíti letech. Tyler zemřel pokojně ve svém domě v Los Angeles v neděli ráno,“ uvedl v prohlášení jeho manažer. „Pokud jste ho jednou potkali, vytvořili jste si přítele na celý život,“ zavzpomínal a dodal: „Zůstala po něm jeho manželka Jennifer Carno, láska jeho života.

Na herce zavzpomínala i Jennifer Aniston, do které byl v sitcomu Přátelé platonicky zamilovaný. „Bez vás by Přátelé nebyli stejní. Děkujeme za smích, který jste přinesl do show a do našich životů. #JamesMichaelTyler nám bude moc chybět,“ napsala Jen na sociální síti a sdílela slavnou scénu ze seriálu, ve které ji James coby číšník vyznává lásku.

Herce jste naposledy mohli vidět ve velmi očekávaném setkání Přátel, kde se objevil alespoň prostřednictvím ZoomuTyler po vydání Friends Reunion přiznal, že mu lékaři již v roce 2018 diagnostikovali rakovinu prostaty v pokročilém stádiu, později se nemoc rozšířila i do kostí včetně páteře. „S diagnózou se srovnávám poslední téměř tři roky. Je to ve čtvrtém, pokročilém stadiu. Takže mě nakonec pravděpodobně dostane,“ prozradil Tyler v rozhovoru pro Today. Herec kvůli agresivní formě nemohl chodit, měl paralyzovanou dolní část těla.

Bohužel na začátku pandemie nemoc začala „mutovat“ a rozšířila se. Tyler podstupoval chemoterapii a vyzýval muže, aby nepodceňovali riziko rakoviny prostaty a chodili na pravidelné kontroly. Právě při pravidelné roční kontrole Tylerovi rakovinu objevili.

Články, které by tě mohly zajímat