Právě vysíláme

Dolní Morava je zimní perla českých hor a má co nabídnout

5. listopadu 2021 8:00
Dolní Morava je zimní perla českých hor a má co nabídnout

Jedno z nejlepších lyžařských středisek pro zimní sezónu přináší novinky, které jinde nenajdete! Zimní radovánky se pomalu blíží a již přichází čas, kdy si začínáme klást otázku, kam letos na lyže. Hotel přímo na sjezdovce, večerní lyžování, 3 kilometry dlouhé sjezdovky, dokonalé zasněžování. To je Dolní Morava!

Dolní Morava je zimní perla českých hor a má co nabídnout

 

Horský resort Dolní Morava je místo, které se každé rodině dostane pod kůži.

 

Ráj pro rodiny a milovníky zimních radovánek

Hledáte ideální místo pro rodinnou dovolenou. Pokud ale chcete letošní zimní dovolenou prožít naplno, přijeďte na Dolní Moravu. Místní lesnaté kopce tu obklopuje 8 sjezdovek v moderním skiareálu Horský resort Dolní Morava. Sjezdovky jsou vzájemně propojené, a tak si lyžaři a snowboardisté mohou dopřát jízdu na více než 10,5 kilometrech perfektně upravených tratí. Resort zahajuje lyžařskou sezónu již v sobotu 11. prosince 2021.

 

Ideální lyžařské podmínky po celou zimu zajišťuje moderní zasněžovací vybavení.

 

Zalyžuje si celá rodina

Místní skiareál nabízí dvě čtyřsedačkové lanovky, několik vleků a pojízdný koberec pro malé lyžaře. Čtyřsedačková lanovka U Slona je dlouhá 1 124 metrů a dokáže přepravit 2 400 osob za hodinu. Podobně je na tom i lanovka Sněžník. Nemusíte se tak zbytečně obávat dlouhých front na lanovku. Novinkou letošní zimy jsou i nová zasněžovací děla. Lyžařům tak resort garantuje kvalitní sněhové podmínky po celou zimní sezónu. Na sjezdovce Kamila na vás navíc čtyřikrát do týdne čeká jedinečný zážitek, osvětlená široká trať pro večerní lyžování. Plánujete na hory vyrazit i s vašimi ratolestmi? V Mamutíkově klubíku si děti užijí spoustu zábavy a lyžování si zamilují.

 

Děti si mohou první lyžařské dovednosti osvojit v lyžařské školičce.

 

Lyžovačka na prkně i lyžích

Chcete si zpestřit den na sjezdovce? Vyzkoušejte Funline ve spodní části areálu U Slona. Jedná se o trasu pro malé i velké lyžaře a snowboardisty, kteří si mohou vyzkoušet projet klopenými zatáčkami a terénními vlnami. Na místní freestylové trati trénuje i naše reprezentace a probíhají tu i české a zahraniční soutěže ve skicrossu a snowboardcrossu.

Na místní Mamutí horské dráze zažijete adrenalinovou jízdu. Na bobech projedete 3 kilometry, užijete si skvělé výhledy na zalesněné kopce. V noci můžete zamířit také na sáňkařskou trasu dlouhou 2,5 kilometru. Saně si půjčíte u dolní stanice, kde si poté můžete užít večer u baru. Sáňkování není jen pro nejmenší. Vezměte sáně a vyrazte na osvětlenou večerní dráhu.

 

Mrazivý adrenalin od rána do večera.

 

Když si chce hory užít celá rodina

Nic po náročném dni v mrazivých horách nepotěší tolik jako horká sauna či pára nebo pár temp v bazénu. Wellness hotel Vista nabízí spoustu rozličných aktivit jak pro děti, tak pro unavené rodiče. Prožijte třeba saunové rituály pro celou rodinu, děti můžete svěřit do rukou lektorky plavání. Wellness hotel Vista nabízí krásné dětské programy, u kterých se děti dokonale vyřádí. Hotel se nachází přímo pod sjezdovkou s lanovou dráhou, a tak se nemusíte bát, že vás čeká při cestě na sjezdovku dlouhá cesta. Velkou výhodou hotelu je také prostorná lyžárna, která nabízí pro každý pokoj prostornou skříňku a vyhřívané sušáky na lyžáky.

Horský resort Dolní Morava si užijete naplno!

 

Wellness hotel Vista se nachází přímo u lanovky a jen pár kroků od sjezdovek.

 

Články, které by tě mohly zajímat