Právě vysíláme

Nakopněte svůj imunitní systém! Týden imunity právě startuje

22. ledna 2019 11:00
Nakopněte svůj imunitní systém! Týden imunity právě startuje

Zima je pro imunitní systém kritickým obdobím, ve kterém se musí vyrovnávat s řadou nepříznivých faktorů. Víte, jak poznat, jestli je vaše imunita ve formě a jak jí ztracenou sílu případně vrátit? Právě těmito tématy se bude zabývat osvětová akce Týden imunity.

Stačí trocha vitaminů a celý rok budu fit, říká si řada z nás. Je však v době, kdy je oslabená imunita prakticky civilizačním problémem, možné na to spoléhat? Okolo budování imunity panuje celá řada mýtů. Právě proto se Preventan, český výrobce originálních doplňků stravy na podporu imunity, rozhodl stát generálním partnerem projektu Týden imunity, osvětové akce, která otevírá téma celoroční péče o imunitu. Klade si za cíl vyvrátit časté mýty a informovat o možnostech, jak imunitnímu systému napomoci ke správnému fungování. Týden imunity probíhá ve čtvrtém lednovém týdnu, tedy od 21. do 27. ledna 2019. Tento týden totiž patří podle statistik nemocnosti k nejrizikovějším z celého roku.

Výchozím bodem pro všechny, kteří se chtějí o imunitě dozvědět více, je web Tydenimunity.cz, který shromažďuje tipy pro péči o imunitní systém. Kromě zajímavého čtení tu najdete také krátký test, který vám pomůže odhalit, jak na tom se svou imunitou jste.

Organizátoři Týdne imunity chtějí veřejnosti vysvětlit, že péči o imunitní systém je třeba se věnovat dlouhodobě a vytrvale. Chtějí lidi naučit, jak imunitní systém funguje, co všechno je pro jeho správnou funkci nezbytné a především, že nejrelevantnější rady naleznou přímo v lékárnách u lékárníků.

Články, které by tě mohly zajímat