Právě vysíláme

Ostrov splněných snů

9. července 2018 0:01
Ostrov splněných snů

Djerba patří mezi nejoblíbenější světové turistické destinace, na největším ze šedesáti tuniských ostrovů se rozléhají dlouhé a široké pláže s jemným pískem a smaragdově zeleným až temně modrým mořem. A navíc zde každý rok svítí slunce dlouhých 320 dní. Djerba se nachází u východního pobřeží Tuniska a lze se na ní dostat třemi způsoby. Letecky, […]

Djerba patří mezi nejoblíbenější světové turistické destinace, na největším ze šedesáti tuniských ostrovů se rozléhají dlouhé a široké pláže s jemným pískem a smaragdově zeleným až temně modrým mořem. A navíc zde každý rok svítí slunce dlouhých 320 dní.

Djerba se nachází u východního pobřeží Tuniska a lze se na ní dostat třemi způsoby. Letecky, trajektem z pevniny nebo po římské cestě, která stojí na základech vybudovaných Římany. Na ostrově v současnosti žije přes 120 tisíc obyvatel na rozloze o něco menší než Praha. Dá se tedy říct, že Djerba je velmi řídce obydlená a přesná polovina obyvatel žije v hlavním městě Houmt Souku. Samotná Djerba je jednou velkou turistickou atrakcí. Stačí jenom, když vyrazíte do hlavního města Houmt Souku, což v překladu znamená místo trhu nebo také tržní čtvrť. „Tunisané jsou zvyklí se o ceně dohadovat, a pokud nebudete na trzích o ceně tvrdě smlouvat, zboží koupíte klidně i desetkrát dráž, než je jeho reálná cena,“ říká Václav Nekvapil, tiskový mluvčí CK Blue Style. Pokud neumíte anglicky nebo jiný světový jazyk, nemusíte si zoufat. Tunisané jsou totiž velmi učenliví a od českých turistů pochytili mnoho slovíček, kterými se vás budou snažit nalákat právě do svého stánku.

Kavárny plné mužů

Pro Tunisany je typické posedávání po kavárnách, kde budete nejčastěji vídat skupinky mužů nad šálkem silně slazeného zeleného čaje s čerstvými lístky máty. Tunisané zde často tráví čas hraním karet. Doporučujeme návštěvu stylové kavárny Chichkhan nedaleko městečka Midoun, kde můžete vyzkoušet celou paletu ochuceného tabáku, vynikající kávu, a samozřejmě mátový čaj, servírovaný na požádání s praženými piniovými oříšky nebo mandlemi. Krásný výhled na ostrov a jedinečný západ slunce skýtá kavárna u muzea Guellala.

Rádi byste navštívili tento podmanivý středomořský ostrov? Máte šanci. V době od 9. do 13. července 2018 probíhá na našem Facebooku soutěž o 8denní zájezd pro dvě osoby s all inclusive do hotelu Seabel Aladin Djerba ★★★★ od CK Blue Style.

K návštěvě Djerby Tě zve Tuniský národní úřad pro cestovní ruch a CK Blue Style.

 

Foto: CK Blue Style

Články, které by tě mohly zajímat