Právě vysíláme

Po čem muži touží pod stromečkem – 5 tipů na vánoční dárky

22. prosince 2023 7:58
Po čem muži touží pod stromečkem – 5 tipů na vánoční dárky

Vybrat správný dárek pro muže není často jednoduché jednoduché. Zvlášť v případě, když ho chceme překvapit nebo jsme nedostali konkrétní zadání. Každý muž je samozřejmě originál, ale i tak existují dárky, se kterými málokdy šlápnete vedle. Níže najdete inspiraci právě na takové druhy dárků, se kterými pod stromečkem zaručeně potěšíte partnera, kamaráda nebo třeba kolegu.

Dobrý alkohol, doutníky nebo třeba gastronomický zážitek

Téměř každý muž má větší či menší neřest, které se rád často od času oddává. Až už se jedná o doutníky, kvalitní alkohol nebo třeba italskou kuchyni, vždy můžete takový zájem využít pro vánoční dárek. V případě alkoholu nebo doutníků můžete darovat buď samotné kuřivo nebo láhev, ale nabízí se i možnost poukazu na degustaci pod vedením odborníka na dané téma.

Ať už má váš blízký jakýkoliv zájem nebo koníček, vždy můžete najít vhodný dárek, který s ním alespoň částečně souvisí. A lze prakticky garantovat, že s takovým dárkem nikdy nešlápnete vedle. Případně můžete nenápadně vyzvědět, co má v dané oblasti obdarovaný v oblibě.

Rychlá auta a zážitek z jízdy

Téměř každý muž má v oblibě rychlá auta a obecně zážitek z jízdy v kvalitním vozidle. A protože darovat auto pod stromeček není úplně jednoduchý úkol, mnohem lepší je vsadit na samotný zážitek. Existuje hned několik míst v České republice, kde si je možné vyzkoušet jízdu v závodních či luxusních autech. Prohlédněte si nabídku poukazů na zážitky v autech.

Pro zkušené řidiče pak může být zajímavý dárek i škola smyku nebo třeba projížďka v zajímavějším vozidle, jako je Hummer či dokonce v tanku. Možností je v této oblasti opravdu mnoho, záleží na zájmech příjemce dárku.

Není nad trochu adrenalinu

Mezi muži lze nalézt mnohem větší množství vyznavačů adrenalinových sportů nebo zážitků obecně. A i u muže, který zatím takové sklony neprojevil, muže takový dárek zahrát na správnou strunu. Pod stromeček tak můžete darovat třeba seskok padákem, bungee jumping nebo třeba let balonem.

Zvláště v případě, kdy z celé akce uděláte společný zážitek, bude efekt velmi dobrý. Vyzkoušet ale můžete i netradičnější zážitky, jako je například prohlídka jeskyně nebo třeba den na vojenském cvičišti, která je jako stvořený pro military nadšence.

Praktické dárky nejsou vůbec špatný nápad

Krokem vedle nebude u většiny mužů ani praktický dárek. Pod stromeček tak můžete umístit třeba koženou tašku do práce nebo na notebook, či brašnu na nářadí (pořídíte i online, objednávejte ale včas). Velmi vděčný je také dárek v podobě kravaty či jiného doplňku na oblek, zvlášť v případě, že obdarovaný takový dárek využije v rámci práce a nejen při občasné návštěvě divadla či plesu.

Do této kategorie můžeme zařadit i parfémy a další doplňky, které si muži často nekoupí sami. Může jít tak o velmi vhodný dárek. Zvlášť v případě, že má konkrétní muž svou typickou vůni, kterou rád využívá.

Darujte vzdělání i zábavu

Jedním z oblíbených dárků v posledních letech jsou i audioknihy, které lze snadno využívat nejen ve volných chvílích, ale třeba i při cestách autem či hromadnou dopravou. Můžete tak darovat kousek vzdělání či zábavy, podle toho jakou knihu zvolíte.

Velmi dobrým řešením je také věnovat předplatné u některé ze služeb, která umožňuje využívat více audioknih, aby si tak obdarovaný mohl vybrat sám.

Články, které by tě mohly zajímat