Právě vysíláme

Podcasty jsou in. Poslechovost těch z dílny Active Radia se zvýšila meziročně 7krát.

24. května 2021 8:00
Podcasty jsou in. Poslechovost těch z dílny Active Radia se zvýšila meziročně 7krát.

Podcasty si rok od roku získávají stále více příznivců jak z řad posluchačů, tak tvůrců. Poslechovost podcastů z dílny Active Radia vzrostla za poslední rok téměř sedminásobně. Navíc ode dneška mohou posluchači hlasovat o nejoblíbenější podcast v anketě Podcast roku. Výsledky třetího ročníku oblíbené ankety se dozví ve čtvrtek 17. června 2021.

Podcasty jsou in

Čím dál více posluchačů upřednostňuje poslech audia v on-line prostředí, ať už jde o poslech živého rádiového vysílání přes web a mobilní aplikace, nebo poslech podcastů. Pro poslech podcastů existuje řada aplikací a služeb. Například Youradio Talk nabízí téměř 60 tisíc hodin poslechu v češtině a obsahuje více než 100 tisíc epizod podcastů z nejrůznějších oborů a oblastí. Vedle široké nabídky pořadů od různých vydavatelů produkuje Active Radio i vlastní podcasty. Za poslední rok se poslechovost našich podcastů zejména v Youradio Talk a Spotify, ale i v dalších podcastových službách, zvýšila o téměř 7x. Nejrychleji roste show 3v1, na druhém místě se umístilo Interview Martina Kováře a o třetí příčku se dělí Ranní show Evropy 2 a Ozvěny minulosti,“ říká Martina Říhová, výkonná ředitelka společnosti Active Radio (pod kterou Youradio Talk spadá).

Top 5

Největší nárůst poslechovosti podcastů Active Radia meziročně

  • 1. 3v1 – Late Night Show Evropy 2 s Veronikou Arichtevou, Martinou Pártlovou a Nikol Štíbrovou
  • 2. Interview Martina Kováře – rozhovory na aktuální témata vysílané na rádiu Z
  • 3. Ranní show Evropy 2 – legenda a gigant českého éteru Ranní show Evropy 2 s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým
  • 3. Ozvěny minulosti – historické momenty, objevy a katastrofy
  • 4. Press klub Frekvence 1 – uznávaní novináři zpovídají zajímavé hosty na aktuální témata z oblasti ekonomiky, politiky, kultury či společenského dění
  • 5. Kraus a blondýna – výběr nejlepších komentářů z uplynulého týdne. Blondýna se na Frekvenci 1 ptá, Jan Kraus odpovídá.

 

Zdroj: Spotify, Youradio Talk

 

Nabídku vlastních podcastů Youradio Talk neustále rozšiřuje. Své fanoušky si hned krátce po uvedení získal podcast Mezi čtyřma očima, který jsme představili začátkem dubna. Moderátorka Helena Šulcová zpovídá otevřeně lehce kontroverzní osoby. Mezi našimi novinkami minulý měsíc nejvíce u posluchačů bodovaly Podpultovky, Výlety s Klubem českých turistů a Konektor,“ uvádí Lubor Zoufal, head of digital and strategic development společnosti Active Radio. Dlouhodobě se na prvních pozicích v poslechu podcastů drží také Opravdové zločiny z dílny tváří Evropy 2 Lucie Bechynkové a Barbory Krčmové.

 

Podcast roku

Dnes startuje 3. ročník oblíbené ankety Podcast roku. Cílem ankety je podpořit zajímavé české podcasty a ocenit jejich tvůrce. V letošním ročníku Podcastu roku zůstává veřejné hlasování pro nejlepší Veřejnoprávní podcasty z dílny Českého rozhlasu a České televize a nejlepší autorské podcasty všech ostatních tvůrců. Cena odborné poroty bude oproti loňsku vyhlašována ve více kategoriích. A to v kategorii Objev roku, Osobní rozvoj, Cestování, Byznysový podcast, Sportovní podcast, Zábava a lifestyle a Zpravodajský podcast,“ prozrazuje za organizátory Lubor Zoufal.

Hlasování bude probíhat od pondělí 10. května 2021 do neděle 6. června 2021 na webu www.podcastroku.cz. Vítězové jednotlivých kategorií budou představeni 17. června během slavnostního vyhlášení. Jeho podoba se bude odvíjet podle aktuální pandemické situace.

Více informací o soutěži najdete na webových stránkách www.podcastroku.cz.

 

Hrdým partnerem Podcastu roku je Zelený Zlonín – unikátní pasivní domy 

Články, které by tě mohly zajímat